Az eddigi legnagyobb, 2,2 milliárd eurós áfacsalást leplezte le az európai ügyészség

Magyarország is érintett az ügyben.

Az Európai Unióban valaha vizsgált, vélhetően legnagyobb úgynevezett körbeszámlázásos csalást fejtette fel az Európai Ügyészség: 14 országban dolgoztak egyszerre és 200 házkutatást tartottak - közölte közleményében az Európai Ügyészség.

14 uniós tagállam bűnüldöző szerveivel együttműködve, egyidejűleg hajtottak végre nyomozati intézkedéseket, köztük több mint 200 házkutatást, egy népszerű elektronikus termékek értékesítésén alapuló összetett áfacsalási rendszerrel kapcsolatban.

Az akcióra Belgiumban, Cipruson, Franciaországban, Németországban, Görögországban, Magyarországon, Olaszországban, Litvániában, Luxemburgban, Hollandiában, Portugáliában, Romániában, Szlovákiában és Spanyolországban került sor. E kiemelt EPPO-akció keretében 2022. október 12-én és 13-án már házkutatásokat tartottak Csehországban, Magyarországon, Olaszországban, Hollandiában, Szlovákiában és Svédországban - írták.

A vizsgált károk becsült összege jelenleg 2,2 milliárd euróra tehető.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek