Az Éljen Szombathely! szerint Horváth Gábor tettei nem maradhatnak következmények nélkül

Az egyesület szerint méltatlanná vált arra, hogy szombathelyi képviselő legyen.

Mi is beszámoltunk arról Facebook-posztban állt ki a kegyelmi botrányban érintett K. Endre mellett a szombathelyi fideszes képviselő February 24. 18:56 , hogy a szombathelyi fideszes képviselő, Horváth Gábor több mint tucatnyi kommentben relativizálta a gyermekbántalmazó főnökét mosdató igazgatóhelyettes tetteit.

Nélküled nem megy: támogasd a Nyugat.hu-t adód 1 százalékával! Neked csak pár kattintás, hogy továbbra is a téged érintő dolgokról tudósíthassunk.

Nyugat Média és Világháló Egyesület, adószám: 18889332-2-18
Ide kattintva érheted el kitöltési útmutatónkat!

Az Éljen Szombathely! nevében Tóth Kálmán frakcióvezető az ügyre reagálva egy közleményt tett közzé hétfő délután. Ebben azzal kezd, hogy felrója a fideszes képviselőnek, hogy "egy ilyen cselekmény miatt elítélt bűnöző magát mentegető írásának egy önkormányzati képviselő teret ad".

Majd megjegyzi: "tettét azonban súlyosbítja, hogy nem csak az írást publikálta, hanem fontosnak tartotta hozzá tenni és a szövegből kiemelni, hogy K. Endre élete azóta meghurcoltatás, és a képviselő figyelmét az áldozatokra felhívó hozzászólást –amiben többek közt arra hívták fel a figyelmét, hogy az egyik áldozat öngyilkos lett, többen pedig lelki értelemben haltak meg – röhögő fejes szmájlival látta el, azt kiröhögte. A képviselő ugyanakkor egyetértett azzal a megjegyzéssel, amely szerint az ügy „mesterségesen felfújt hisztéria melynek áldozata a Köztársasági elnök asszony és Varga Judit…”

Mint kiderült, az egyesület úgy látja, hogy

"Horváth Gábor tettei sem maradhatnak következmények nélkül, álláspontunk szerint méltatlanná vált arra, hogy városunk képviselője maradjon."

Ezért egyrészt felszólították Lenkai Nórát, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltjét, hogy határolódjon el Horváth Gábortól, vagy vállalja fel, hogy egyetért gondolataival.

Valamint felszólították a Fidesz és KDNP helyi szervezeteit és a Fidesz-KDNP szombathelyi frakcióját, hogy "amennyiben képviselőjük saját magától haladéktalanul nem vonja le az egyetlen lehetséges konzekvenciát, végezzék el helyette, és tegyék meg a szükséges lépéseket".

Végül hozzátette, hogy "pedofil cselekményekhez kapcsolható bűnelkövetők esetén nincs helye sem mellébeszélésnek, sem az elkövetők kimosdatásának. Az ilyen jellegű cselekmények határozott és egyértelmű elítélése az elvárható minimum valamennyi közéleti szereplőtől! Érdeklődve várjuk, vajon a szombathelyi Fidesz-KDNP és annak polgármesterjelöltje ezt magára nézve is kötelezőnek érzi-e".

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet