Az Év Vasi Embere: Brenner József

A szombat éjjeli megyebálon adták át Vas megye egyik legrangosabb kitüntetését.

Hagyományosan a Megyebálon hozzák nyilvánosságra, kit választottak meg az Év Vasi Emberének. Vas Megye Közgyűlése és a Vas Megyéért Egyesület így ismeri el azokat a köztiszteletben álló személyeket Ön szerint ki legyen az Év Vasi Embere? 2018. January 04. 12:59 , akik a gazdaság, a kultúra, a tudomány, a sport vagy a művészetek terén a legtöbbet tették előző évben Vas megyéért.

A többlépcsős választás (nyilvános ajánlások, zárt szavazás) után a 2018-as Megyebálon Bükön hozták nyilvánosságra, hogy

az Év Vasi Embere: Brenner József

Az Év Vasi Embere: Brenner József
A megyebál közönsége állva ünnepelte az Év Vasi Emberét, Brenner József atyát
Bonyhádi Zoltán

1935-ben született a híres szombathelyi Brenner család keresztény légkörébe, amelyben a papi hivatások megérlelődtek. 1957-ben szentelték fel. Lászlóval, bátyjával, átmentették vértanú fivérük, boldog Brenner János emlékét a szabadabb világba, de ennek ára volt: 1989-ig csak káplán lehetett, plébános nem.

Állandóan figyelték a világi hatóságok, ám a vértanú bátyról szóló visszaemlékezések ezalatt minden külső körülmény ellenére folyamatosan gyarapodtak. Ezért lehetett a boldoggá avatási aktákat oly gyorsan és alaposan, minden tudományos bírálatot kiálló minőségben összeállítani és Rómába eljuttatni.

Az Év Vasi Embere: Brenner József
Brenner József
Bonyhádi Zoltán

1995-től kanonok, általános helynök, szentszékibíró, borhi címzetes apát, egyházmegyei spirituális és Vasvár-Szombathelyi Székeskáptalan nagyprépostja.

Életművét mérlegre téve megállapítható, hogy hűséges, nehéz körülmények között is helytálló papi életével és vértanú fivére emlékének átmentésével a jelen és a jövő magyar Katolikus Egyházáért, s áttételesen a jövő magyarságáért dolgozott egész papi életében.

A Nyugat.hu szavazásán Töröcsik Mari nyert

A Nyugat.hu olvasói is megszavazhatták, kit tartanak a legérdemesebbnek az Év Vasi Embere címre. Toronymagasan Törőcsik Mari győzött, második helyen a hivatalosan is megválasztott Brenner József atya végzett.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Közélet