Az oktatás felszabadításáért küzdenek Sopronban továbbra is

Összehangolt polgári engedetlenségi akciót hirdettek hétfőre a Sopron és környéke Pedagógus – Összefogás csoport tagjai, akik így fejezik ki szolidaritásukat az elbocsátott pedagógusokkal.

Nem adják fel a soproni pedagógusok sem, tovább küzdenek az oktatás felszabadításáért. A polgári engedetlenség már régen nem a pedagógusok bérköveteléséről szól, hanem az oktatási rendszer átalakításáról. S egyben tiltakozás is a felülről parancsszóval való irányítás ellen, és felháborodás az elbocsátások miatt.

A megfélemlítés elleni tiltakozásként és céljaik elérése érdekében december 5-én hétfőn 10 órakor a polgári engedetlenségben résztvevők és mindazok, akik velül egyetértenek, közös fotózáson találkoznak a Hűségkapunál. 

A szervezők azt remélik, minél több soproni és környékbeli pedagógus él a lehetőséggel, és kiáll a közös elvekért, s emellett az elbocsátott, ellehetetlenített kollégáik mellett is.

Sopronban hétfőre polgári engedetlenséget hirdetett a Széchenyi-gimnázium - információink szerint 27 pedagógussal -, a Gárdonyi-iskola, valamint a Lackner Kristóf Általános Iskola, ahol már csütörtök óta határozatlan idejű polgári engedetlenségi akcióval tiltakozik Hegyi Norbert.

A soproni akció résztvevői egy nyilatkozatot is kiadnak a tervek szerint, amiben kifejezik összetartásukat.

A cikk laptársunknál, az Enyugaton jelent meg.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek