Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Eddig: 0 0 0 0 0 0 0 / 2 500 000 Ft, még 0 nap

Az ónos eső betett reggel a Szombathely környéki buszjáratoknak - lefagyott a közlekedés

Kimaradtak a Szombathelyről 6.20-kor és 7.00 órakor induló körjáratok. Észrevették?

A reggelben több olvasónk is jelezte szerkesztőségünknek, hogy 6.06 és 7.40 között kimaradtak a Pornóapáti-Nárai-Szombathely útvonalon a buszjáratok. Aztán 7.40-kor egymás után több busz is befutott a nárai buszmegállóba. Többen emiatt elkéstek a munkahelyükről vagy iskolából. Mi történhetett? - kérdezték.

Egy olvasónk fotót is küldött a menetrendek.hu-ról, amin jól látható, hogy sorra késtek a reggeli buszok:

Járatkimaradások reggel
Nyugat.hu

Felhívtuk az ÉNYKK Északnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt.-t, ahonnan nemrég hivatalosan is megkaptunk a választ a kérdéseinkre.

Az ok: rendkívül csúszóssá váltak az utak

A volántársaság közleménye szerint ma reggel az 5.10-kor Szombathelyről Torony és Nárai felé közlekedő járatok 5.40 perctől az ónos eső miatt nem tudták megközelíteni Pornóapáti, Horvátlövő, Vaskeresztes, Felsőcsatár, Narda falvakat.

Ahogy írták, a rendkívül csúszóssá vált utak miatt

a forgalom irányítását végző vezető az utasok, a járművek és a személyzet biztonsága érdekében az autóbuszok továbbhaladását nem engedélyezte. A járművek megálltak. A forgalmi irányító jelezte a kialakult helyzetet a Magyar Közút Zrt. illetékes szakterületének.

Az út felsózását követően a kint rekedt autóbuszok 7 óra 45 perc körül érkeztek vissza Szombathelyre és fejezték be járataikat. A kritikus időszakban más buszjáratokat sem indítottak el a térségbe.

Vasi Volán projektzáró rendezvény
Mészáros Zsolt

A felsőcsatári iskolát tájékoztatták, hogy miért nem érkeznek meg időben a diákok az iskolába. Az autóbusz állomáson várakozó utasok 8.00-kor Nárai és Torony irányába indított járatokkal érhették el úticéljukat.

A fentieken kívül Vép belterületén nem közlekedtek autóbuszok az ónos eső miatt. A rossz útviszonyok miatt Szombathely térségében a kora reggeli órákban a járatok pedig 10-20 perces késésekkel közlekedtek.

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hasznos