Az oroszok ismét atommal fenyegetnek, de most már konkrétan

Ezért lehet érdekes a megszállt területeken zajló népszavazás.

Nem sokkal korábban írtunk Angol hírszerzés: Putyin valami fontosat készül bejelenteni September 27. 09:51 arról, hogy a brit hírszerzés szerint pénteken bejelentésre készül az orosz elnök.

Putyin minden bizonnyal közli, hogy a megszállt ukrajnai területek csatlakozni szeretnének az Orosz Föderációhoz. Ennek alapja a most zajló – Ukrajna és a Nyugat által el nem ismert – népszavazás eredménye.

Mindennek a tükrében még aggasztóbbnak tűnik Dmitrij Medvegyev Telegram-bejegyzése , amelyet a Portfolio.hu szúrt ki.

Dmitrij Medvegyev
Wikipédia

A volt orosz elönök ismét meglebegteti az orosz atomfegyver bevetésének a lehetőségét, mondván, arra az országnak joga van, amúgy mindig a nyugati agresszív világpolitika fenyegette az orosz érdekszférát.

Medvegyev két konkrét okot is említ:

 • ha Oroszországot nukleáris fegyverekkel támadnák meg,
 • ha egy hagyományos fegyvereket használó állam az orosz területeket fenyegetné.
 • Az első eset nem valószínű, de a második indok – orosz jogértelmezés szerint – elvileg szóba jöhet a fent említett területek Oroszországhoz való csatolásával.

  Megvegyev úgy véli, ha az oroszok atomfegyvert vetnek be Ukrajnában, a NATO akkor sem keveredne bele a háborúba, a Nyugat számára fontosabb a saját biztonsága, mint Ukrajna sorsa.

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Hírek

  Valódi tájékoztatásra vágysz? Vagy elég a propaganda? Dönthetsz! Támogasd a Nyugat.hu-t