Az osztrák külügy humorral reagált Orbán nagy-magyarországos sáljára

Bebizonyosodott a gyanújuk, és erről értesítik majd Magyarországot is.

Ahogy arról az országos sajtó bőven beszámolt, a román és az ukrán diplomácia kiakadt azon, hogy Orbán Viktor egy Nagy-Magyarország-sállal jelent meg a vasárnapi magyar-görög focimeccsen.

Ezt szigorúan dokumentálta is egy Facebook-videón:

A miniszterelnök azzal védekezett, hogy

„A foci nem politika. Ne lássunk bele olyat, ami nincs. A magyar válogatott minden magyar csapata, bárhol is éljenek”.

Hogy Orbán miért tartotta fontosnak, hogy megvillantsa a sálat, azt nem tudjuk, de az ilyen akciók mindig nagyon messze vannak a véletlentől.

Mindenesetre most az osztrák külügyminisztérium – ahogy azt a Telex kiszúrta a Politicón - némi iróniával kommentálta a „sálazást”.

"Egy gyors pillantásunk a bécsi külügyminisztérium történelmi térképeire megerősítette az első gyanút, miszerint a Magyar Királyság körülbelül 100 évvel ezelőtt megszűnt létezni."

"Erről a fejleményről haladéktalanul tájékoztatni fogjuk a magyar szomszédainkat"

- tették hozzá Bécsben.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet