Az osztrákok szellemesen szóltak be Orbán „nagymagyarországos” sálja miatt

"Az Osztrák-Magyar Monarchián belüli Magyar Királyság körülbelül 100 évvel ezelőtt megszűnt létezni..."

A Telex vette észre, hogy az osztrák külügyminisztérium is reagált arra a Politicónak, hogy Orbán Viktor vasárnap olyan sállal a nyakában jelent meg a magyar-görög labdarúgó-mérkőzésén a Puskás Arénában, amelyen Nagy-Magyarország térképe szerepelt.

"Gyors pillantást vetettünk a bécsi külügyminisztérium történelmi térképeire, amelyek megerősítették az előzetes gyanút, miszerint az Osztrák-Magyar Monarchián belüli Magyar Királyság körülbelül 100 évvel ezelőtt megszűnt létezni" – írta az osztrák külügy, majd hozzátették: „Erről a fejleményről a lehető leghamarabb tájékoztatni fogjuk magyar szomszédainkat is.”

A román külügy és a horvát miniszterelnök is rosszallását fejezte ki a miniszterelnök sálja miatt, a kijevi magyar nagykövetet pedig bekérették. Orbán aztán erre annyit mondott: „a foci nem politika”. Mihajlo Podoljak, Zelenszkij tanácsadója is kritizálta a miniszterelnököt.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek