Az ügyészség szerint nem létezik a videófelvétel a megerőszakolt rendőrnő ügyében

Polt Péter szerint az ügyben nincs gyanúsított.

„Az eddig beszerzett bizonyítékok alapján a bűncselekmény megalapozott gyanúja nem állapítható meg, ezért az ügyben jelenleg nincs gyanúsított” – idézte Polt Péter legfőbb ügyész Harangozó Tamás szocialista képviselő írásbeli kérdésére adott válaszát a hvg.hu .

Zsiga Katalin a Készenléti Rendőrség őrmestere december elején tett feljelentést, mivel állítása szerint két kollégája megerőszakolta őt egy közös műszakuk során.

Ugyanakkor azt is mondta, hogy az erőszakról videófelvétel is készült, ezt viszont csak a nyomozó ügyészségen hajlandó megmutatni. Az RTL értesülései szerint azonban a Szegedi Nyomozó Ügyészség birtokába azonban nem került ilyen felvétel. Mint írták: „A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a feljelentő által hivatkozott videófelvétel nem létezik”.

A rendőrnő szerint amikor az egyik nap visszatértek a határőrszolgálatból a nekik kijelölt panzióba, fájt a feje, így vacsora után rögtön elment aludni. Reggel még rosszabbul volt, görcsölt a hasa is, a határról visszafelé tartva pedig elájult. Arra tért magához, hogy egy parkolóban vannak, ő pedig vérzik. Zsiga szerint az egyik támadója bevallotta neki, hogy megerőszakolták, amiért önként nem adta oda magát, majd megfenyegették, hogy ne szóljon senkinek.

Az ügyben a sértetten kívül hat embert hallgattak ki, de helyszíni szemlére és adatgyűjtésre is sor került.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló