Az új vagyonnyilatkozattal már tényleg lehetetlen lesz nyomon követni a képviselők gazdagodását

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője szorgalmazta a bevezetését.

A legfontosabb részek, például az ingó és ingatlanvagyon, ami alapján a képviselők vagyonosodását lehetett volna nyomon követni (ha bárki komolyan vette volna) egyszerűen kikerülnek a nyilatkozatból - hívta fel a figyelmet a portfolio.hu annak kapcsán, hogy mint arról mi is beszámoltunk reggel: a kormány átalakítaná a vagyonnyilatkozatok rendszerét Átalakítaná a kormány a vagyonnyilatkozatok rendszerét 2022. June 22. 08:15 arra hivatkozva, hogy ezzel elkerülhetők a nemzetközi viták. Kocsis Máté felhívta a figyelmet arra, hogy ugyanezt a rendszert használják például Németországban is.

Mondd el nekünk, milyen Nyugatot szeretnél!
Kitöltöm a kérdőívet

Ugyanakkor, mint a lap rámutatott, a törvényjavaslatból kiderül , hogy bár az új formában nyilatkozni kell az éves jövedelemről több részletben, például külön az állami tisztségből, egyéb rendszeres, illetve alkalmi tevékenységből származó jövedelemről, valamint a "közpolitikával kapcsolatos kérdésekre esetleg befolyást gyakorló érdekeltség vagy gazdasági társaság" részéről kapott juttatásról, ugyanakkor

pontos összeget nem kell megadni, csak sávokat.

Ráadásul nem kell nyilatkoznia közeli hozzátartozó vagyonáról, jövedelméről, a tulajdonban lévő ingatlanokról, a nagy értékű ingóságokról, pénzügyi megtakarításokról, hitelekről, tartozásokról.

A lap megjegyezte, hogy az új vagyonnyilatkozattal immár hivatalosan sem lehet nyomon követni a képviselők gazdagodását, igaz, a most érvényben lévőről is többször kiderült, hogy ilyesmire nem alkalmas.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet