Az ukrán állami atomenergia-cég szerint az oroszok készülnek elhagyni a zaporizzsjai atomerőművet

A cég vezetőinek az a benyomása, hogy az oroszok pakolnak és mindent ellopnak, amit lehet.

Az ukrán állami atomenergia cég, az Energoatom vezetője vasárnap azt mondta, hogy a jelek szerint az oroszok arra készülnek, hogy elhagyják a zaporizzsjai atomerőművet, amelyet még márciusban foglaltak el - írja a 444 .

Az Energoatom vezetője szerint erre az utal, hogy az orosz médiában az utóbbi időben nagyon sok hír jelent meg arról, hogy érdemes lenne kiüríteni az üzemet, és talán érdemes lenne az irányítást a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség kezébe adni. Emellett a cég vezetőinek az a benyomása, hogy az oroszok pakolnak és mindent ellopnak, amit lehet. Szerintük azt még korai kijelenteni, hogy elhagyják az atomerőművet, de az biztos, hogy készülődnek.

Ha ez valóban bekövetkezik, akkor végre történne valami a részben megszállt délkeleti Zaporizzsja régióban, ahol a frontvonal hónapok óta alig mozdult. Amiatt viszont folyamatosak volt az aggodalmak, hogy rendszeresek voltak a lövések az atomerőmű körül.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek