Azért rúgták ki a Vas Népe újságíróját, mert képviselőjelölt lett Körmenden? - Frissítve

Patonay Imre Facebook-posztjában azt állítja, hogy miután a Vas Népe újságírója a körmendi Változás a Városért Egyesület képviselőjelöltje lett, megszüntették munkaviszonyát a lapnál.

Megdöbbentő posztot tett ma közzé Patonay Imre, a körmendi Változás a Városért Egyesület polgármesterjelöltje.

Mint ismeretes Patonay Imre hivatalosan is bejelentkezett a körmendi polgármesteri címért March 16. 17:45 , az egyesület a korábban bejelentette, hogy Patonay Imre a polgármester-jelöltjük a június 9-i önkormányzati választásokon.

Ekkor közölte azt is, hogy csapatát hamarosan bemutatja. Ennek a csapatnak lett tagja Tóth Judit, a Vas Népe (volt) újságírója is, akit Patonay posztja szerint elbocsátottak, s innen idézzük a polgármesterjelölt bejegyzését:

"Elgondolkodtató és egyben megdöbbentő, hogy 2024-ben, a helyi önkormányzati választások időszakában azonnali hatállyal megszüntetik a munkaviszonyát a Vas Népénél Nívó-díjas újságírónak, Tóth Juditnak, aki – élve alkotmányos jogával – bejelentette, hogy egy civil szervezet képviselő-jelöltjeként indul a júniusi választáson.

Bizonyos információk alapján már korábban felmerült a lehetősége annak, hogy ez be fog következni.

Természetesen minden tekintetben támogatjuk jelöltünket, ugyanakkor élünk a jogorvoslat lehetőségével is, mivel jogellenesnek tartjuk a munkaviszony megszüntetését!

Ui.: Természetesen jelöltként indulni fog!

Kérdéseinket elküldtük a Vas Népének, amint válaszolnak, írásunkat frissítjük.

Íme a Vas Népe válasza:

„Valótlan azon állítás és visszautasítjuk, hogy Tóth Juditot azért bocsátotta el a Mediaworks Hungary Zrt. (Munkáltató), mert egy civil szervezet jelöltjeként képviselőnek indul Körmenden.

A felmondásra azért került sor, mert Tóth Judit munkavállaló olyan magatartást tanúsított, amely a Munka Törvénykönyvébe ütközött. A munkavállaló Munka Törvénykönyvébe ütköző magatartását a Munkáltató bizonyítékokkal tudja alátámasztani."

Mediaworks Hungary Zrt.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet