Azonnali hatállyal felmentette az országos kórház-főigazgatót Orbán

Jenei mellett a gazdasági főigazgató-helyettest, Tóbiás Tamást is menesztették.

Megjelent a Magyar Közlönyben Orbán Viktor miniszterelnök határozata az országos kórház-főigazgató felmentéséről. A kormányfő az Országos Kórházi Főigazgatóságról szóló 506/2020. (XI. 17.) Korm. rendelet 2. § (2) bekezdésében foglalt jogkörében eljárva, az egészségügyért is felelős Pintér Sándor belügyminiszter javaslatára Jenei Zoltán országos kórház-főigazgatót tisztségéből 2023. november 30-ai, tehát azonnali hatállyal felmentette, írja a 24.hu.

A Belügyminisztérium csütörtökön kora este megerősítette, hogy Pintér Sándor javaslatot tett Jenei Zoltán felmentésére Orbán Viktornak, de a hivatalos miniszterelnöki döntés megszületéséig híreszteléseket nem akartak kommentálni.

Lapinformációk szerint Jenei mellett a gazdasági főigazgató-helyettest, Tóbiás Tamást is menesztették. A lap úgy tudja, hogy rajtuk kívül más vezetőket is elküldtek. A főigazgató menesztésének hátterében az is szerepel, hogy nem bizonyult sikertörténetnek az intézmények gazdasági-műszaki üzemeltetésének leválasztása a kórházakról.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek