Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Azt kérik civilek: ne csináljanak a pedofilellenes törvényből melegeket megbélyegzőt

Több civil társaság együtt, nyílt levélben fordul az országgyűlési képvelőkhöz azért, hogy ne szavazzák meg „az orosz mintájú támadást a szólásszabadság és gyermekjogok ellen”.

Arról a kormánypárti módosítócsomagról van szó, amellyel a parlament előtt lévő pedofilellenes törvénycsomagot egészítenék ki, és ezzel teljesen új irányba vinnék el a tervezetet: a gyerekek elleni szexuális bűnök mellé emelnék tilalmak tárgyaként „a homoszexualitás és a nemváltás népszerűsítését és megjelenítését” .

A Háttér Társaság közleményében arról írnak, hogy „a törvényjavaslat kísértetiesen hasonlít arra a 2013-ban elfogadott és propagandatörvényként elhíresült orosz jogszabályra, ami az LMBTQI közösséggel szembeni gyűlöletkeltésen és uszításon kívül lehetetlenné teszi a melegséggel, transzneműséggel kapcsolatos tudományos párbeszédet és felvilágosító munkát is”.

Hozzáteszik azt is, hogy a törvénymódosítás egyértelműen sérti a szólásszabadsághoz, az emberi méltósághoz és a diszkrimináció-mentességhez való jogot, ezzel súlyos sérüléseket okozva. - írja a Telex .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek

Tovább az oldalra