Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Bajnok lett a Falco és ellipszis alakú volt a Hold

Ilyen volt a tavasz utolsó hete a Nyugaton.

Kedden már nyár lesz a naptár szerint, tavasz azonban még nem volt egyáltalán. Ha nyár, akkor hurrá, nyaralunk, csak nem tudjuk, hol és hogyan. Merthogy a védettségi igazolvány, amivel csak a baj van hetek óta.

Pedig alakul az uniós uniós védettségi igazolvány bevezetésének Alakul az uniós védettségi igazolvány bevezetésének menetrendje May 27. 12:23 menetrendje, az Európai Tanács és az Európai Parlament a közelmúltban "kivasalta" a részleteket. Az ET és az EP közti megállapodás azt is jelenti, hogy június 1-jétől rendelkezésre áll az információs és technológiai rendszer uniós szinten. A tagállamoknak fél hónapjuk lesz és június közepéig kell rácsatlakozniuk a rendszerre és "elvégezniük a házimunkájukat" , vagyis biztosítaniuk, hogy az állampolgáraik tudják igényelni az uniós igazolványt.

Védettségi igazolvány
Olvasói fotó

Mindeközben új tulajdonosa lett a balatonberényi Új tulajdonosa van a balatonberényi gyermeküdülőnek May 27. 14:14 gyermeküdülőnek. Egyetlen licitáló volt, haza is vihette a vásárfiát, 420 porcelántányérral és 76 tollasütővel. A licitet kedden lezárták, az E-Árverés adatai szerint a 16 ezer négyzetméteres ingatlan 527 millió 760 ezer forintért, azaz kikiáltási áron kelt el.

Balatonberényi gyermeküdülő
Forrás: Facebook / Dr. Ceglédy Csaba

Amíg mindezek történtek, Szombathely fölött Ellipszis alakú volt ma a telihold Szombathely felett May 26. 22:18 ellipszis alakú volt a Hold. Mert szuperhold volt vagy csak nagyon csodálkozott a Falcón.

Ellipszis alakú hold Szombathely felett
Lakotárné Lőrincz Edit

Merthogy bajnok Emberek, bajnok a Falco! May 26. 21:56 lett a szombathelyiek kedvenc csapata. Szurkoltak neki Szolnokon, Szombathelyen Öröm a köbön: így szurkolt Szombathely a Falcónak May 27. 09:58 , és másnap az Arénában Az arénában a szurkolók és a csapat közösen ünnepelték a Falco harmadik bajnoki címét May 27. 20:46 hatalmas buli is volt a tiszteletükre, hogy ősszel kezdődjön minden elölről, hogy egy év múlva átélhessük ugyanezt.

Falco győzelmi ünneplés
Mészáros D. Zsolt

Plusz boldogság a nagy hidegben, hogy a szombathelyi önkormányzatnak nem kell eladnia a bérlakásait Csak a főváros világörökségi részénél támogatja a kormány az önkormányzati bérlakások eladását? May 26. 08:30 . Csak a főváros világörökségi részénél támogatja a kormány az önkormányzati bérlakások eladását. Ezt a tájékoztatást kapták a kormánypárti képviselők Kocsis Máté frakcióvezetőtől. Már csak meg kell szavazni. Mint tudjuk, meg fogják.

Országgyűlés
MTI/Balogh Zoltán

Mindeközben embercsempészek Román rendszámú Audival bukott le újabb embercsempész Gencsapáti közelében May 26. 17:12 járnak kelnek szeretett megyénkben. Például a héten egy román rendszámú Audival bukott le újabb embercsempész Gencsapáti közelében. Információnk szerint a járműben több olyan menekült utazott, akik iratokkal nem rendelkeztek és jogszerű tartózkodásukat nem tudták igazolni.

Román rendszámú Audival bukott le újabb embercsempész Gencsapáti közelében
TM/Nyugat.hu

Ha már a nyaralás szóba esett, Orbán Viktor Orbán Viktor: A keleti vakcinákkal is lehet majd utazni May 28. 08:14 szerint a keleti vakcinákkal is lehet majd utazni. Meg mondott még pár érdekességet a rádióinterjújában szokás szerint. Például, hogy még mindig magas az aktív fertőzöttek száma és jelen van az a tévhit, hogy a nyájimmunitás majd megvédi azokat, akik nem veszik fel az oltást, de ez egy olyan vírus, ami itt fog maradni közöttünk, ezért előbb-utóbb mindenki meg fog fertőződni.

Orbán Viktor
MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

És teljesen kivesézve az utazási témát, azt is megmutatjuk még egyszer, milyen feltételekkel Ilyen feltételekkel utazhat a környező országokba most May 29. 09:24 utazhat a környező országokba most. Bár lehet, mire felébred, mindez már nem is lesz igaz. Mert a járványhelyzet alakulásától függően napról napra változnak a beutazási szabályok.

határ
Enyugat.hu
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Csak Szombathely

Tovább az oldalra