Új tulajdonosa van a balatonberényi gyermeküdülőnek

Egyetlen licitáló volt, haza is vihette a vásárfiát, 420 porcelántányérral és 76 tollasütővel.

Ahogy arról lapunk is beszámolt 528 millió forintért hirdette meg az állam a volt balatonberényi gyermeküdülőt 2021. May 11. 15:45 , a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) elérkezettnek látta az időt, hogy elárverezze az egykori balatonberényi gyermeküdülőt, amely korábban évtizedekig a Vas megyei önkormányzat tulajdonában volt, és több ezer Vas megyei gyermek számára biztosította a kedvezményes nyaralás lehetőségét és egy életre szóló élmények beszerzését.

A licitet kedden lezárták, az E-Árverés adatai szerint a 16 ezer négyzetméteres ingatlan 527 millió 760 ezer forintért, azaz kikiáltási áron kelt el.

A dokumentáció szerint nagy izgalmak nem történtek.

A licit egy egész héten át tartott. Május 15-én reggel 8-kor indult, de kedd este háromnegyed kilencig nem történt semmi. Ekkor valaki felajánlotta a kikiáltási összeget, majd a licitet 15 perc múlva, 21 órakor lezárták.

Balatonberényi gyermeküdülő 2017 őszén
2017-es galériánk a gyermeküdülőről.

Tekintettel az előzményekre A NER emberei köröznek a volt balatonberényi gyermeküdülő fölött 2021. May 14. 18:17 , olyan nagyon nem lepődtünk meg az események menetén.

Lapunk időközben az iránt érdeklődött a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-nél, hogy ki az új tulajdonos és van-e megkötés, hogy mire használhatja majd az épületet, de cikkünk megjelenéséig nem futott be a válasz.

A szerencsés licitáló egyébként nemcsak egy Balaton-parti épülettel lett gazdagabb, de ingóságokkal is, amelyek hozzátartoznak a nyaralóhoz és amelyeknek összértékét 710 ezer forintra becsülte a MNV Zrt. Ez kétezer tárgyat takar, többek között bútorokat, ágyneműket, 420 porcelántányért, 76 tollasütőt.

Ez utóbbiakkal talán olvasóink is játszottak egykoron.

A balatonberényi üdülő történetével több írásunk is foglakozott.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

528 millió forintért hirdette meg az állam a volt balatonberényi gyermeküdülőt

Valamikor vasi gyerekek nyaraltak itt, most pár nap alatt lezavarják az árverést.

A NER emberei köröznek a volt balatonberényi gyermeküdülő fölött

Erős a mutyigyanú, amit a pályázat kiírása is megerősít.

Meghirdetnie sem sikerült az államnak négy év alatt a volt balatonberényi gyermeküdülőt

2012-ben vették el a megyei önkormányzattól, 2016-tól üresen áll a Vas megyeiek pénzén épült gyermeküdülő.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet