Új tulajdonosa van a balatonberényi gyermeküdülőnek

Egyetlen licitáló volt, haza is vihette a vásárfiát, 420 porcelántányérral és 76 tollasütővel.

Ahogy arról lapunk is beszámolt 528 millió forintért hirdette meg az állam a volt balatonberényi gyermeküdülőt 2021. May 11. 15:45 , a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) elérkezettnek látta az időt, hogy elárverezze az egykori balatonberényi gyermeküdülőt, amely korábban évtizedekig a Vas megyei önkormányzat tulajdonában volt, és több ezer Vas megyei gyermek számára biztosította a kedvezményes nyaralás lehetőségét és egy életre szóló élmények beszerzését.

A licitet kedden lezárták, az E-Árverés adatai szerint a 16 ezer négyzetméteres ingatlan 527 millió 760 ezer forintért, azaz kikiáltási áron kelt el.

A dokumentáció szerint nagy izgalmak nem történtek.

A licit egy egész héten át tartott. Május 15-én reggel 8-kor indult, de kedd este háromnegyed kilencig nem történt semmi. Ekkor valaki felajánlotta a kikiáltási összeget, majd a licitet 15 perc múlva, 21 órakor lezárták.

Balatonberényi gyermeküdülő 2017 őszén
2017-es galériánk a gyermeküdülőről.

Tekintettel az előzményekre A NER emberei köröznek a volt balatonberényi gyermeküdülő fölött 2021. May 14. 18:17 , olyan nagyon nem lepődtünk meg az események menetén.

Lapunk időközben az iránt érdeklődött a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-nél, hogy ki az új tulajdonos és van-e megkötés, hogy mire használhatja majd az épületet, de cikkünk megjelenéséig nem futott be a válasz.

A szerencsés licitáló egyébként nemcsak egy Balaton-parti épülettel lett gazdagabb, de ingóságokkal is, amelyek hozzátartoznak a nyaralóhoz és amelyeknek összértékét 710 ezer forintra becsülte a MNV Zrt. Ez kétezer tárgyat takar , többek között bútorokat, ágyneműket, 420 porcelántányért, 76 tollasütőt.

Ez utóbbiakkal talán olvasóink is játszottak egykoron.

A balatonberényi üdülő történetével több írásunk is foglakozott .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

528 millió forintért hirdette meg az állam a volt balatonberényi gyermeküdülőt

Valamikor vasi gyerekek nyaraltak itt, most pár nap alatt lezavarják az árverést.

A NER emberei köröznek a volt balatonberényi gyermeküdülő fölött

Erős a mutyigyanú, amit a pályázat kiírása is megerősít.

Meghirdetnie sem sikerült az államnak négy év alatt a volt balatonberényi gyermeküdülőt

2012-ben vették el a megyei önkormányzattól, 2016-tól üresen áll a Vas megyeiek pénzén épült gyermeküdülő.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet