Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Bő másfélszeresére emelkednek a belépőjegyek árai a Balatonon

Kivéve a Vas megyéhez legközelebbi, keszthelyi, györöki és vonyarci strandokat.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A balatoni strandok még nincsenek nyitva, többségében ingyenes sétányként szolgálnak. A legtöbb strand június 12-re tervezi a nyitást, amit nem csak a tanév vége, hanem az időjárás is indokol.

internet

Több településen azonban kinyitottak a strandpénztárak, azért, hogy a pünkösdi hétvégén már kínálhassák a heti és havi bérleteket - írja összeállításában a balatontipp.hu .

A lap szerint a strandok üzemeltetői úgy gondolkodnak, hogy a járvánnyal kapcsolatos korlátozások már önmagukban minden strandon csökkentik a várható forgalmat, miközben a plusz feladatok jelentősen növelik a munkaterhet és a kapcsolódó költségeket, ezért emelik az árakat.

Nagy Zoli

De így is vannak, akik eltérő állásponton vannak, van több olyan strand, ahol maradnak a tavalyi árak, mert az üzemeltet úgy gondolja, hogy ezzel több vendéget és nagyobb bevételt generál, mintha árat emelne.

A legdrágább és a legolcsóbb

Az idei szezonban is a füredi Esterházy strandon lesz a legmagasabb a belépő az 1700 forintos felnőttjeggyel, miközben például Révfülöpön a három évvel ezelőtt megállapított 500 forintért strandolhatnak a felnőttek egy napig.

Az árakhoz hasonlóan az emelésekben is nagy volt a különbség, a legnagyobb drágulás Fonyódon és Csopakon lesz.

Forrás: balatontipp.hu
 • Az első helyen álló füredi 1700 forintos díj éppen eléri a fővárosi hétvégi fürdőbelépők ötven százalékát.
 • A balatoni második helyezett csopaki strand 1600 forintos jegyét a tavalyi díj 60 százalékos emelésével tornászták fel erre a szintre.
 • A harmadik helyen álló siófoki Nagystrand főszezoni, hétvégi 1500 forintos belépődíját a korábbi 1300 forintról emelték ennyire.
 • A legtöbb strandon árat emelnek, van, ahol még nem számolták ki, mennyibe kerül majd a belépő, de vannak, ahol maradnak a tavalyi árak.

  Ahol marad a régi ár

  Ide tartozik például Badacsony és Badacsonytomaj ( 700 forint , gyerekeknek 400 forint ), Balatonföldvár , Balatonlelle ( 800 és 300 forint ).

  Nagy Zoli

  A Vas megyéhez legközelebbi strandok árai is maradnak a régiek, ráadásul olcsóbbak is, mint a Balaton keleti medencéjének árai.

 • Balatongyörökön is a tavalyi árak maradnak. A felnőttek 1000 , a gyerekek 500 forintért strandolhatnak egy napon át.
 • Gyenesdiáson június 13-án nyitják a strandok pénztárát az előszezoni árakkal. A belépődíjak nem változnak, a főszezonban a Diási Játékstrandon hétfőtől péntekig 1000 , szombaton és vasárnap 1100 forintot kell fizetni a felnőtteknek, a gyerek belépő pedig az egész szezonban 500 forint marad. A Lidó strandon hétköznap 650 , hétvégén 700 forint lesz a főszezoni felnőtt jegy, a gyerekeket pedig 400 forintért engedik majd be a strandra.
 • Keszthelyen is a múlt évi árakkal kezdődik az idei szezon. Nem zárják ki, hogy később lesz egy 5 százalék körüli emelés, de erről még nincs döntés. A Városi strandra így 950 a felnőtt, 650 a gyerekjegy, a Helikon és a Libás strandon pedig 600 illetve a gyerekeknek 450 forintba kerül a belépő. A pénztárak végleges nyitását június 12-ére, hagyományosan az iskolai vakáció kezdetére tervezik.
 • Vonyarcvashegyen a Lidó strand pénztárait június 6-án nyitják. Az árak maradtak a korábbiak. A felnőttek ezer , a gyerekek, nyugdíjasok 500 forintért mehetnek be a strandra, a családijegy 2500 forintba kerül. Új jegyfajta a sétáló jegy arra az esetre, ha a strand szolgáltatásai nyitvatartási időben, az időjárási körülmények miatt nem biztosíthatók. Ezt 300 forintért lehet megvásárolni.
 • Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
  Hirdetés
  Hirdetés

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Hirdetés
  Hirdetés
  Hirdetés
  Hirdetés

  Hasznos

  Hirdetés
  Hirdetés
  Tovább az oldalra