Balesetek sorozatban - mozgalmas délutánja volt a helyszínelőknek

Egymást érték a balesetek délután Szombathelyen és környékén. Gyalogosgázolás, keresztrongálás, motorbaleset és a szembejövő autót totálkárosra törő kicsúszás is történt a megye útjain. Képes beszámoló.

Thököly út - gyalogos és motoros

A baleseti helyszínelőket egy gyalogosbalesethez riasztották csütörtök délután Szombathelyen a Thököly utcába. Egy szlovák rendszámú Audi sofőrje haladt a városháza irányába és későn vette észre a zebrán átkelő nőt. A nyomok beszédesek, a sofőr már a zebránál nyomta padlóig a féket, elgázolva a gyalogost, akit könnyű sérüléssel megfigyelésre kórházba szállítottak.

A Suzuki sofőrje szerint a fiatalember jobbról előzte kismotorral
A Suzuki sofőrje szerint a fiatalember jobbról előzte kismotorral
Tánczos Mihály

Még zajlott a helyszínelés, amikor egy kereszteződéssel arrébb egy Suzuki döntött el egy kismotoron közlekedő fiatalembert. A személyautó a jobb oldalával kapta el a kétkerekűt. Mindkét fél a saját igazát hangoztatta, a végső szót az igazságügyi szakértő döntése után mondhatja ki a bíróság. A motoros is megúszta néhány horzsolással. A forgalom a helyszínelés ideje alatt torlódott, az autósok pedig végre megtanulhatnák a rendőri karjelzéseket, mivel többen ezúttal is ijedten néztek a forgalomirányítóra.

Megcsúszott a vizes úton

Egy Renault Megane haladt Horvátzsidány irányából Kőszeg felé, amikor egy jobbra ívelő kanyar után a vizes aszfalton átsodródott a szemközti sávba, és frontálisan ütközött az érkező Opel Zafirával, ami ettől a fák közé repült. A Renaultban a könnyebben sérült hölgy sofőrön kívül egy kisgyerek is utazott az anyósülésen, a biztonsági gyerekülés őt is megvédte a komolyabb sérüléstől. A vétlen bői pilóta viszont súlyos sérülésekkel került kórházba totálkáros autójából, ahonnan tűzoltók szabadították ki. A forgalmat a mentés és a helyszínelés idejére elterelték.

Kisgyerek is megsérült a Kőszeg melletti frontális karambolban
Kisgyerek is megsérült a Kőszeg melletti frontális karambolban
Horváth Balázs

Keresztbe állt és beleállt a keresztbe

Vépen a Rákóczi utcában vesztette el uralmát járműve felett egy 45 éves helyi férfi. Előbb nekihajtott egy baloldali kapubejáróban álló Peugeot 206. hátuljának, majd arról visszapattanva nekicsapódott az út jobb oldalán felállított keresztnek, ami ellenállt a kocsi erejének. A hirtelen megálló jármű hátulja megemelkedett és az oldalával nekicsapódott egy villanyoszlopnak. A Ford bekötetlen sofőrje ide-oda csapódott az utastérben. Mivel műszaki hibára hivatkozott, ezért járművét vizsgálatra elszállították. Ha bebizonyosodik, hogy vezetői hiba és nem műszaki áll a baleset hátterében, akkor a vizsgálat költsége is a sofőrt terheli. A Ford totálkárosra törött. A sofőr az alkoholszonda megfújását megtagadta, ezért előállították. A vizsgálat során kiderült: súlyosan ittasan ült a volán mögé.

Vépi "keresztelő" - a kereszt állította meg az autót
Vépi "keresztelő" - a kereszt állította meg az autót
Tánczos Mihály

Koccanások több helyen

Kisebb koccanások több helyen is történtek Szombathelyen. Kerékpárost gázolt figyelmetlen autós a Puskás Tivadar utcában, koccantak autók a Metró áruháznál és a 11-es Huszár úton is. Egy szombathelyi suzukis a Puskás Tivadar utcában feltehetően ittassága miatt nekiment az előtte álló személygépkocsinak. Ezután a suzukis hátratolatott és elhajtott a Sárvár utca felé. Erre a seatos üldözőbe vette és a Zanati út kereszteződésében utolérte. A járművezetők tárgyaltak egymással és mivel a suzukis alkoholszagot árasztott, a másik fél rendőrt hívott. Ezt hallva a férfi ismét autóba pattant és Szövő utcai lakásához hajtott. A járőrök itt érték utol a már gyalogosan közlekedőt, akit előállítottak.

Itt feküdt a zebrán elgázolt nő
Itt feküdt a zebrán elgázolt nő
Tánczos Mihály
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló