Kacifántos baleset - Kézifék, vagy műszaki hiba?

Füstölő kerekekkel állt meg váratlanul egy VW a 86-os főúton, emiatt három másik autó is ütközött. Az egyik csak fával, az el is hajtott a helyszínről.

Sárvár felé tartott Szombathely irányából egy VW Jetta pénteken, a 86-os főúton. A váti elkerülő előtt egy egyenes szakaszon a VW váratlanul füstölő kerekekkel megállt. A mögötte érkező Fiat vezetője belecsapódott a VW bal hátuljába. Az őket követő teherautó vezetője amikor látta, hogy a járművek ütköznek félrehúzta a kormányt, de a megpördülő Fiat nekicsapódott az oldalának. Egy szemből érkező Transporter sofőrje is vészfékezett, de az autó lefutott az útról és az eleje fának ütközött. A sofőr ezután visszatolatott az útra, majd érthetetlen okból kiszállás nélkül elhajtott a helyszínről.

A balesetnek nem ez az egyetlen érdekes momentuma. A Jetta mögött érkezők ugyanis azt állítják, a VW-nek nem égett a féklámpája, amikor hirtelen lassulni kezdett, ezért azt feltételezik, hogy a járműben elöl utazó két hölgy közül valamelyik berántotta a kéziféket. Ezt a verziót erősítheti az ABS-es autó által húzott féknyom is. Ráadásul a baleset után a két nő veszekedve szállt ki az autóból, majd kabátot cseréltek.

Váratlanul megálló VW okozott balesetet a 86-os főúton
Váratlanul megálló VW okozott balesetet a 86-os főúton
Tánczos Mihály

A balesetben szerencsére senki nem szenvedett fizikai sérülést, a Fiat hátsó ülésén utazó 80 éves asszony azonban az izgalmaktól rosszul lett, ezért őt a Markusovszky kórházba szállították.

Megkérdeztük a VW-t vezető hölgyet, mi történt és igaz-e a kézifékes teória. "Ezer százalék, hogy nem húztam be a kéziféket, az autón pedig minden működik, a féklámpa is" - érkezett a válasz. A hátsó ülésen utazó barátja hozzátette, egy enyhe fékezést követően beragadtak az autó kerekei, valószínűleg műszaki hiba miatt. Ilyen korábban még nem történt velük. Az autó tulajdonosa pedig az autóban utazó másik hölgy volt.

Váratlanul megálló VW okozott balesetet a 86-os főúton
Váratlanul megálló VW okozott balesetet a 86-os főúton
Tánczos Mihály

A helyszínre érkezett a balesetet szenvedett teherautó tulajdonosa is, aki hálát adott az égnek, hogy nem történt nagyobb baleset. A sofőrjét is elismerő szavakkal illette, mivel az adott szituációban a legjobb megoldást választotta, elkerülve ezzel egy esetleges tragédiát. Később azonban elborult az arca, amikor megtudta, hogy a két hölgy nem magyar állampolgár, egy délszláv ország lakosai, ráadásul sem a saját irataikat, sem az autó iratait nem tudták bemutatni. A járműnek pedig vélhetőleg a biztosítása sincs rendben. Ez viszont drasztikusan megnövelheti, vagy akadályozhatja a biztosítós ügyintézést.

Váratlanul megálló VW okozott balesetet a 86-os főúton
Váratlanul megálló VW okozott balesetet a 86-os főúton
Tánczos Mihály

A rendőrség szakértő bevonásával vizsgálja a különös baleset körülményeit.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Rendőrautó szenvedett balesetet Nemesbődnél - videóval

Citroennel ütközött a rendőrkocsi, három rendőrt vittek kórházba. A balesetet okozó férfit elvakította a nap.

Árokba csapódott a turistabusz Vámoscsaládon (Frissítve!)

Többen megsérültek, amikor ma hajnalban egy szlovák turistabusz letért az útról és árokba csapódott Vámoscsaládnál. A sofőr valószínűleg elaludt.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló