Játsszon velünk egy Szombathelyről szóló szép könyvért!

Balló László, az ismert szombathelyi költő, művészettörténész Hefele Menyhértről szóló könyvéből sorsolunk most ki ötöt olvasóink között.

Egy elég kemény éven vagyunk túl, így úgy gondoltuk, zárjuk le valami jóval. Egy nyereményjátékkal, méghozzá Balló László Ezeregy nagy titok – Melchior Hefele elfeledett architektúrái című könyvéért.

Mészáros D. Zsolt

Balló László egyébként Szombathely belvárosában, a Király utcában nőtt fel. A polgári házak díszei, az ajtók, az ablakok formái meghatározták az ízlését. Ahogy egészen kisgyerekként az is erős hatással volt rá, hogy egészen közelről láthatta egy arisztokrata család életét.

Versei – mert elsősorban költőként ismerhettük – az elmúlt korok romantikáját idézik. Verseskötetei mellett egyéb könyvei is a múltról szólnak, például a legutóbbi, a Neves Házak – Szombathelyi etűdök, melynek kapcsán pénteki podcastunk vendége is volt, Podcast Péntek: Balló László Szombathely neves házairól mesélt nekünk 2021. December 06. 19:08 vagy a néhány évvel ezelőtt megjelent Ezeregy nagy titok – Melchior Hefele elfeledett architektúrái.

Mészáros D. Zsolt

Mi most ez utóbbiból sorsolunk ki öt darabot azon olvasóink között, akik helyesen válaszolnak az alábbi kérdésre:

Miért hívják Bagolyvárnak a Bagolyvárt?

A válaszokat a jatek_KUKAC_nyugat_PONT_hu e-mail címre várjuk december 31-ig. A nyerteseket ezután e-mailben értesítjük, a könyveket pedig az újév első hetén, január 3-tól lehet átvenni a Nyugat szerkesztőségében, Szombathelyen a Semmelweis utca 2-ben, a Palace Irodaház I. emeletén.

(Annyit azért zárásként megsúgunk, hogy a kérdés és az erre adott válasz is elhangzik Ballóval készített podcastunkban, amit itt Podcast Péntek: Balló László Szombathely neves házairól mesélt nekünk 2021. December 06. 19:08 vissza lehett nézni és hallgatni is.)

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Játék