Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Balog Zoltán lesz az új Farkas Flórián

A volt emberminisztert romaügyekért felelős miniszterelnöki biztossá nevezte ki Orbán Viktor.

A péntek esti Hivatalos Értesítőben megjelent egy miniszterelnöki utasítást, amiben Orbán Viktor miniszterelnöki biztossá nevezi ki Balog Zoltánt - írja a 444.hu .

Balog Zoltán
Bonyhádi Zoltán

A feladat az lesz, hogy

 • koordinálja a magyarországi romákkal kapcsolatos társadalmi egyeztetést irányító tevékenységet;
 • ellássa a roma felzárkózás kormányzati koordinációját;
 • és részt vegyen a roma kultúra értékeinek megőrzését és terjesztését, oktatását szolgáló tevékenységekkel fejlesztésekkel kapcsolatos feladatok ellátásában.
 • Balog munkáját közvetlenül a miniszterelnök irányítja, ötfős titkársággal dolgozhat, a biztosi kinevezés május 23-tól hatályos.

  Orbán Viktor kihátrált Farkas Flórián mögül
  Forrás: Facebook / Orbán Viktor

  Mindez azt is jelenti, hogy Orbán elköszönt az eddigi romaügyi biztosától, a sokat támadott Farkas Flóriántól Öt különböző nyomozás zajlik az Országos Roma Önkormányzat ellen 2017. November 11. 14:39 , a Lungo Drom elnökétől.

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Közélet

  Tovább az oldalra