Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Összefogás: "Elvették a köztársaságot"

A szombathelyi baloldal azt ígéri, ha módjuk lesz rá, újraépítik. A sorozatdemonstráció második fejezete.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Most nem esik a hó, mint egy hete, de hideg van, csúszik a járda, itt van még az ónos eső nyoma. A városháza előtt megint kis csoportosulás, a múlt pénteken jelentette be a baloldali összefogás Fityisz a havazásnak és a kormánynak 2014. January 24. 19:06 , hogy az áprilisi választásokig minden péntek este csendes demonstrációt tartanak.

Emléknap volt, most nem az

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Valamivel többen vannak, mint a múltkor, de a rövid beszédek után a többség megy is, a mécsesek maradnak, és néhányan tovább beszélgetnek. De ne ugorjunk ennyit előre. A kezdés előtt Koroknai Sándorral, az Együtt 2014 koordinátorával váltunk néhány szót, azt mondja, ma külön jelentősége lesz a megmozdulásnak, hiszen kilenc éve nyilvánították február elsejét a köztársaság emléknapjává.

Ellenzéki gyertyagyújtás a városháza előtt
A köztársaságért gyújtottak gyertyát
BZ

Valóban, a Gyurcsány-kormány tette ezt, azért, mert 1946. február 1-én hirdették ki azt a törvényt, ami Magyarországot köztársasággá nyilvánította. Két éve azonban az Orbán-kormány ezt az emléknapot eltörölte.

Most vendége is van a szombathelyi baloldalnak, Varju László, a DK országgyűlési képviselője. Rövid beszéd a vacogó társaság közepén, lényege, hogy újra kell építeni a Fidesz által lerombolt köztársaságot, demokratikus alkotmány kell, és vissza kell állítani a jogállamot.

A többséget az út szélén hagyták

Mert Magyarország nem csak a szűk, fideszes elité, hanem minden itt élőé, azoké a millióké is, akiket egyre rosszabb helyzetbe sodor a kormánypolitika. A többséget az út szélén hagyták – mondja. Ezért kell az ellenzéki összefogás, le kell váltani a kormányt, és olyat kell választani, amelyik bízik a köztársaságban, és az egész ország érdekében dolgozik.

Ellenzéki gyertyagyújtás a városháza előtt
Koroknai és Nemény
BZ

Nemény András, szocialista országgyűlési képviselő is mond három mondatot, nem csak valami ellen, hanem valamiért kell kiállni. Ez a valami pedig a demokratikus köztársaság, és április 6-án azokra kell szavazni, akik ezt visszaállítják.

Nemény kérte, hogy gondoljanak azokra az Együtt-PM-es aktivistákra is, akik a fejlesztési minisztériumba másztak be, hogy tiltakozzanak a paksi atomszerződés ellen, és a rendőrök letartóztatták őket.

Tíz perc az egész, aztán a társaság nagy része indul is. Azt ígérik, jövő pénteken is itt lesznek.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Kapcsolódó cikkeink

Fityisz a havazásnak és a kormánynak

Tucatnyi baloldali csoportosul a városháza előtt, azt ígérik, minden péntek este ott lesznek. De legalább van egyendzsekijük.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés