Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Baltával ütötte le az ikertestvérét Sopronban

A két hajléktalan férfit gyakran lehetett látni Sopron utcáin. Születésük óta együtt voltak, ennek most vége.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat egy férfival szemben, aki egy baltával többször fejen ütötte ikertestvérét.

A két, hajléktalanként élő soproni férfi egy elhagyatott mezőgazdasági épületben élt, 2020 tavaszának egyik napján nagy mennyiségű alkoholt fogyasztottak, majd összevesztek. Ekkor a vádlott felkapott egy törött nyelű baltát, amivel háromszor lecsapott testvére fejére: a tompa felével az orr tájékra, illetőleg a jobb szem környékére, éles felével pedig a sértett falcsontjára.

A sértett a bántalmazás következtében a falcsont tájékán vágott sérülését, orrcsontja darabos törését, jobb oldali pápaszemet vérömlennyel és felső szemhéja repesztett jellegű sérülését szenvedte el.

Az orrcsont törés nyolc napon túli gyógytartamú sérülés, míg a hámzúzódásos sérülések önmagukban nyolc napon belül gyógyuló sérülésnek minősülnek. Azonban a balta, amivel a gyanúsított megtámadta a testvérét, nagyobb erő esetén súlyosabb sérülés okozására alkalmas, akár a koponyaűr megnyitására és életveszélyes sérülés előidézésére is.

A menekülő sértettnek soproni járókelők hívtak segítséget.

A vádlott terhére rótt bűncselekmény két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő - írja sajtóközleményében a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség.

Az ügyben az érdemi döntést várhatóan a Győri Törvényszék fogja meghozni.

(Nyitóképünk illusztráció!)

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Sokkoló