Baltával ütötte le az ikertestvérét Sopronban

A két hajléktalan férfit gyakran lehetett látni Sopron utcáin. Születésük óta együtt voltak, ennek most vége.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat egy férfival szemben, aki egy baltával többször fejen ütötte ikertestvérét.

A két, hajléktalanként élő soproni férfi egy elhagyatott mezőgazdasági épületben élt, 2020 tavaszának egyik napján nagy mennyiségű alkoholt fogyasztottak, majd összevesztek. Ekkor a vádlott felkapott egy törött nyelű baltát, amivel háromszor lecsapott testvére fejére: a tompa felével az orr tájékra, illetőleg a jobb szem környékére, éles felével pedig a sértett falcsontjára.

A sértett a bántalmazás következtében a falcsont tájékán vágott sérülését, orrcsontja darabos törését, jobb oldali pápaszemet vérömlennyel és felső szemhéja repesztett jellegű sérülését szenvedte el.

Az orrcsont törés nyolc napon túli gyógytartamú sérülés, míg a hámzúzódásos sérülések önmagukban nyolc napon belül gyógyuló sérülésnek minősülnek. Azonban a balta, amivel a gyanúsított megtámadta a testvérét, nagyobb erő esetén súlyosabb sérülés okozására alkalmas, akár a koponyaűr megnyitására és életveszélyes sérülés előidézésére is.

A menekülő sértettnek soproni járókelők hívtak segítséget.

A vádlott terhére rótt bűncselekmény két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő - írja sajtóközleményében a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség.

Az ügyben az érdemi döntést várhatóan a Győri Törvényszék fogja meghozni.

(Nyitóképünk illusztráció!)

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Sokkoló