Élő: Barokk zene járja át Szombathely Fő terét

A Capella Savaria ad élő koncertet a Városháza teraszán.

A Nyitott Városháza ingyenes, nyári rendezvényei közül az első teraszkoncertet ma adja a Capella Savaria a Városháza teraszán. A programsorozat további rendezvényeiről bővebben itt Össznépi mozizás a Csótó szigetén, koncert a városháza teraszán 2020. July 08. 13:54 olvashat.

A Capella Savaria a legrégebbi barokk kamarazenekar Magyarországon, 1981-ben alakult Szombathelyen. Előadásukban kamara és zenekari darabok, operák, oratórikus művek hallhatóak. Több mint 60 hanglemezük készült, melyek közül öt elnyerte az Év hanglemeze díjat - olvasható a városháza programajánlójában.

Security Check Required

null

Magyarországon kívül 22 európai országban, Észak- és Dél-Amerikában, valamint Izraelben adtak hangversenyt. A zenekart 1991-ben a megtisztelő Liszt-díjjal tüntették ki, 2006-ban pedig a zenekar fennállásának 25 éves évfordulóján a Prima Primissima szakmai és közönségdíját is nekik ítélték Vas megyében. A városházi koncertjük másnapján is Franciaországba indulnak koncertezni - írják.

Ezzel a zenével kívánunk kellemes hétvégét minden olvasónknak!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kapcsolódó cikkeink

Össznépi mozizás a Csótó szigetén, koncert a városháza teraszán

Mindenféle ingyenes programokkal készül Szombathely a nyárra.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Video