Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Becsengettek – A Derkovits iskola elsőseit kaptuk lencsevégre

Egy pillanat alatt véget ért a nyár. Ezt mondták a felsősök. A legkisebbek pedig kíváncsian léptek be az iskolába. Több anyuka sírt, mint ahány nebuló. Az első órán jártunk.

Keddi tanévnyitó

A szombathelyi Derkovits Gyula Általános Iskolában szeptember elsején, kedden reggel tartották a tanévnyitót. Ötvenkét elsős ült középen és várták, mi történik. Az iskola igazgatónője először hozzájuk szólt, majd beszélt az iskola felújításról, ami még némi kényelmetlenséggel jár, de cserébe egy megújult, szép iskolában tanulhatnak a diákok. A tanulók ezután elmondtak egy fogadalomtétel-szerűséget:

Hinnünk kell, hogy tehetségesek vagyunk valamiben és ezt a valamit bármi áron el is kell érnünk.

Becsengettek - tanévnyitó a szombathelyi Derkovits iskolában
Tanévnyitó a Derkovits iskolában
Tánczos Mihály

Dr. Czeglédy Csaba alpolgármester a 40 éves iskola külső-belső felújításáról beszélt, de hozzátette: nem elég az épületet felújítani, lefesteni a falait, a bent lévő pedagógusoknak kell olyan tudással, értékkel bírniuk, amit átadhatnak a gyerekeknek.

Elérzékenyült szülők

A Himnusz eléneklése után a kicsik végre beléphettek az iskolába, bemehettek az osztálytermükbe, Mentek utánuk a szülők is, hogy átöltöztessék csemetéiket, vagy hogy egy kis erőt öntsenek még beléjük. Pedig látszólag néha az anyukáknak kellett volna a bátorítás, hiszen több pityergő anyukát láttunk, mint gyereket. A kicsik inkább izgatottak voltak, az új hely, a nagybetűs Iskola varázsa érintette meg őket, amiről korábban az oviban már annyit hallhattak.

Becsengettek - tanévnyitó a szombathelyi Derkovits iskolában
A tankönyvet még izgatottan forgatták az elsősök
Tánczos Mihály

A szülők hamarosan távoztak, a gyerekek pedig egyedül maradtak a tanító nénijükkel. Beszélgetés kezdődött és azt tapasztaltuk, hogy a gyerkőcök fegyelmezetten ültek a padban, ha mondani akartak valamit, akkor jelentkeztek és türelmesen meghallgatták mások mondandóját.

MP3 lejátszó és mobiltelefon - nem az órára valók

Számunkra érdekesek voltak a válaszok arra a kérdésre, mit nem szabad csinálni az órán. MP3-at hallgatni, filmet nézni a DVD-lejátszón, mobiltelefonálni, telefonon internetezni, enni, feleselni – hogy csak néhányat említsünk a kis elsősök felsorolásából. Ez már keményen a XXI. század.

Becsengettek - tanévnyitó a szombathelyi Derkovits iskolában
Az első óra
Tánczos Mihály

Képgalériánkban a Derkovits iskola tanévnyitójáról és az első óráról láthatnak felvételeket Olvasóink.

❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Kapcsolódó cikkeink

Első nap az iskolában

Kíváncsiak voltunk, mennyire szeppennek meg az idei elsősök a legelső iskolai napon. Ezúttal a Neumann Iskola legkisebbjeit fotóztuk le. Fülig érő szájjal.

Könnyes tanévzáró - Bezárt a 111 éves Szentkirályi Iskola

Az ünnepi műsor rendben zajlott, csak az igazgatónő hangja csuklott el néha, de a tantermekben már eltört a mécses.

Sárga mellényt kapnak az elsősök

Tavaly harminckilenc -csaknem két iskolás osztályra való- 14 éven aluli gyermek vesztette életét a hazai utakon. Idén talán másként lesz...

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra