Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Levidóztuk, ahogy beiktatták Vas megye új katasztrófavédelmi igazgatóját

Dr. Takács Árpád dandártábornok elköszönt, Erdélyi Krisztián tűzoltó alezredes pedig elmondta a székfoglaló beszédét. Videónkban mindkettő meghallgatható.

Ünnepélyes állománygyűlés keretében iktatták be a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság új vezetőjét.Magyarország belügyminisztere 2014. december 22-i hatállyal országos iparbiztonsági főfelügyelővé nevezte ki Dr. Takács Árpád tűzoltó dandártábornokot, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóját. A tábornok ezentúl a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság állományában teljesít szolgálatot. Helyére Pintér Sándor Erdélyi Krisztián tűzoltó alezredest, a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság eddigi igazgatóhelyettesét nevezte ki.

Dr. Bakondi György tűzoltó altábornagy, országos katasztrófavédelmi főigazgató beszédében megköszönte dr. Takács Árpád Vas megyében végzett munkáját, külön kiemelte a hó- és árvízhelyzetek eredményes kezelését. A főigazgató úgy fogalmazott, a megye eddigi katasztrófavédelmi vezetője kreativitását a jövőben a szervezet egyik legfontosabb szakterületén, az iparbiztonság országos vezetőjeként kamatoztatja.

Erdélyi alezredesről az altábornagy azt mondta, az új igazgató az alapoknál kezdte pályafutását, az eltelt évek alatt számos káresemény felszámolásánál bizonyította szaktudását, az addig számára ismeretlen vezetői feladatokat Komárom-Esztergom és Tolna megyében sajátította el. Tolnai igazgatóhelyettesként olyan területekre, például a humán szakterületre és a gazdálkodásra is rálátást nyert, amelyeket korábban tűzoltósági főfelügyelőként nem kellett ilyen mélységében ismernie. Az altábornagy sok sikert kívánt Erdélyi Krisztiánnak az új beosztáshoz, amelyben mint mondta, folytatni kell az előd által megkezdett munkát, ebben pedig a megyei igazgatóság minden tagja megfelelő szaktudással lesz az új igazgató segítségére.

Beiktatták a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság új vezetőjét
Beiktatták a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság új vezetőjét
Tánczos Mihály

Búcsúbeszédében Takács Árpád felidézte a Vas megyei igazgatóságának két éve alatt történt legfontosabb eseményeket. A tábornok kiemelte, ez idő alatt a beavatkozás-központú szemléletet a megelőzésre koncentráló hozzáállás váltotta fel. Megemlékezett Krizmanics Ferenc tűzoltó ezredesről, néhai igazgatóhelyettesről, köszönetét fejezte ki az általa képviselt szellemiségért. Kampel Oszkár ny. tűzoltó dandártábornoknak, Vas megye előző igazgatójának azokat az általa lerakott alapokat köszönte meg, amelyekre utána építkezni lehetett, a megye vezetésének pedig az együttműködést. A leköszönő igazgató azzal fejezte be beszédét, hogy ”a nyugati határszélen csend, rend, nyugalom van, a megyét így adom át utódomnak”.

Beiktatták a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság új vezetőjét
Beiktatták a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság új vezetőjét
Tánczos Mihály

Erdélyi Krisztián tűzoltó alezredes büszkén emlékezett arra, hogy hivatásos pályáját beosztott tűzoltóként kezdte, és mostantól – végigjárva a szakmai ranglétrát – a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetőjeként folytathatja az elődje által megkezdett munkát. Célja, hogy kitartó, alázatos, kemény munkával, az önkéntességben rejlő erőre építve továbbvigye azt a szellemiséget, amelyet Takács Árpád képviselt. Hiszen, mint mondta, az értékteremtés a fejekben már elkezdődött, de a gondolat, a szándék csak közös akarattal és tettekkel válik valós eredménnyé, ezáltal pedig a megye biztonságosabbá.

Az ünnepélyes állománygyűlésen készült teljes felvétel itt érhető el .

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet