Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Beindult a Körmend, most a Kecskemétet verte

Karahodzsicsék hiányát nem bírta el a KTE, száz fölött zárt a vasi rivális.

Egis Körmend – Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét 105-78 (26-23, 27-25, 30-16, 22-14)

Bajnokság, 12. forduló

Körmendi Városi Sportcsarnok

V.: Földházi T., Török R., Sörlei A. (Bognár T.)

Körmend: Stokes 13/3, White 16/12, Martinez -, Szavics 11/6, Gordon 16. Csere: Henry 20/6, Ferencz 12/9, Durázi 9/3, Krivacsevics 4, Kenéz 4, Kiss M. -.

KTE: Pollard 21/6, Jaramaz 3/3, Milutinovics 21/9, Dramicsanin 21/12, Kiss D. 4. Csere: Wittmann 5/3, Lukács 3, Tóth Barna -, Tóth Balázs -, Ivkovic -.

A harmadik Duna Aszfalt-DTKH Kecskemétet látta vendégül a két sikerrel kevesebbet számláló (5) Egis Körmend a bajnokság 12. fordulójában.

Szavics triplája adta meg az alaphangot, Jaramaz viszont gyorsan válaszolt szintén kintről. Egál volt a meccs az elején, hazai pontokra érkeztek a vendégek találatai, majd Milutinovics triplájával a vezetést is átvette a KTE (5-7). White hármasa érkezett 9-11-nél, majd egy kettest is eltett, csak úgy, mint Gordon (16-11). Henry triplája is helyre került, de Dramicsanin révén a KTE is kintről volt eredményes, ráadásul kétszer is, majd ugyanő két jó büntetővel folytatta (21-22). Megnyomta az utolsó percet a Körmend a negyedben, amit White triplájával 26-23-ra húzott be.

Meglépett ellenfelétől a vasi együttes, Dramicsanin triplájával és büntetőjével viszont gyorsan visszakapaszkodott a KTE a második negyed elején. Henry gól jó plusz büntető-akciója is három pontot ért, majd Ferencz egy dobásból jegyzett ugyanennyi pontot – 40-30-nál időt kértek a vendégek. Henry és Ferencz viszont folytatta: a körmendi ikon előkészítése után a légiós szerzett egy hármast. Dramicsanin a negyedik hármasát is bedobta, Milutinovics révén pedig még kettővel jött közelebb a Kecskemét (47-40). A Körmend ismét tíz fölé tornázta a különbséget, Wittmann egy triplával csökkentette egyszámjegyűre azt. Egy Kenéz-duplát jegyzett a házigazda a félidő utolsó két percében, amire Milutinovicstól öt pont is érkezett – 53-48-nál mentek pihenőre a felek.

Dramicsanin és Milutinovics ott folytatták, ahol abbahagyták az első félidőben, de ez kellett is a KTE-nek, mert White kintije is ült. A Körmend diktálta a tempót, gyorsan tíz fölé vitte a különbséget, majd Durázi kettese után már időt is kértek a vendégek (67-54). A Körmend tartotta a sebességet, a harmadik negyed hajrájába érve már 15-tel vezetett. Ferencz és White is kintről célzott jól, a 30. percbe érve már a húszért támadhatott a Körmend, ami Ferencz büntetőjével meg is lett – Dramicsanin büntetői után 83-64-gyel zárult a harmadik negyed.

Az utolsó játékrészre sem lassított az Egis Körmend, folyamatosan növelte előnyét, így magabiztosan húzta be a meccset: 105-78-ra nyert - tudósít a BB1.hu .

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sport