Beindult a Körmend, most a Kecskemétet verte

Karahodzsicsék hiányát nem bírta el a KTE, száz fölött zárt a vasi rivális.

Egis Körmend – Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét 105-78 (26-23, 27-25, 30-16, 22-14)

Bajnokság, 12. forduló

Körmendi Városi Sportcsarnok

V.: Földházi T., Török R., Sörlei A. (Bognár T.)

Körmend: Stokes 13/3, White 16/12, Martinez -, Szavics 11/6, Gordon 16. Csere: Henry 20/6, Ferencz 12/9, Durázi 9/3, Krivacsevics 4, Kenéz 4, Kiss M. -.

KTE: Pollard 21/6, Jaramaz 3/3, Milutinovics 21/9, Dramicsanin 21/12, Kiss D. 4. Csere: Wittmann 5/3, Lukács 3, Tóth Barna -, Tóth Balázs -, Ivkovic -.

A harmadik Duna Aszfalt-DTKH Kecskemétet látta vendégül a két sikerrel kevesebbet számláló (5) Egis Körmend a bajnokság 12. fordulójában.

Szavics triplája adta meg az alaphangot, Jaramaz viszont gyorsan válaszolt szintén kintről. Egál volt a meccs az elején, hazai pontokra érkeztek a vendégek találatai, majd Milutinovics triplájával a vezetést is átvette a KTE (5-7). White hármasa érkezett 9-11-nél, majd egy kettest is eltett, csak úgy, mint Gordon (16-11). Henry triplája is helyre került, de Dramicsanin révén a KTE is kintről volt eredményes, ráadásul kétszer is, majd ugyanő két jó büntetővel folytatta (21-22). Megnyomta az utolsó percet a Körmend a negyedben, amit White triplájával 26-23-ra húzott be.

Meglépett ellenfelétől a vasi együttes, Dramicsanin triplájával és büntetőjével viszont gyorsan visszakapaszkodott a KTE a második negyed elején. Henry gól jó plusz büntető-akciója is három pontot ért, majd Ferencz egy dobásból jegyzett ugyanennyi pontot – 40-30-nál időt kértek a vendégek. Henry és Ferencz viszont folytatta: a körmendi ikon előkészítése után a légiós szerzett egy hármast. Dramicsanin a negyedik hármasát is bedobta, Milutinovics révén pedig még kettővel jött közelebb a Kecskemét (47-40). A Körmend ismét tíz fölé tornázta a különbséget, Wittmann egy triplával csökkentette egyszámjegyűre azt. Egy Kenéz-duplát jegyzett a házigazda a félidő utolsó két percében, amire Milutinovicstól öt pont is érkezett – 53-48-nál mentek pihenőre a felek.

Dramicsanin és Milutinovics ott folytatták, ahol abbahagyták az első félidőben, de ez kellett is a KTE-nek, mert White kintije is ült. A Körmend diktálta a tempót, gyorsan tíz fölé vitte a különbséget, majd Durázi kettese után már időt is kértek a vendégek (67-54). A Körmend tartotta a sebességet, a harmadik negyed hajrájába érve már 15-tel vezetett. Ferencz és White is kintről célzott jól, a 30. percbe érve már a húszért támadhatott a Körmend, ami Ferencz büntetőjével meg is lett – Dramicsanin büntetői után 83-64-gyel zárult a harmadik negyed.

Az utolsó játékrészre sem lassított az Egis Körmend, folyamatosan növelte előnyét, így magabiztosan húzta be a meccset: 105-78-ra nyert - tudósít a BB1.hu .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sport