Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Bejelentették az ellenzék képviselőjelöltjét a szombathelyi időközi választásra

Márki-Zay Péter vásárhelyi példáját követi a szombathelyi ellenzék. Czeglédy Csaba körzetében László Győző indul, már most szinte minden párt beállt mögé.

Péntek délután a Derkovits szívében, a Domus üzletközpont előtt gyűlt össze egy jó tucatnyi szombathelyi politikus. Az előzmények ismertek: dr. Czeglédy Csaba, a baloldali frakció képviselőjét több mint egy éve Ma egy éve, hogy Czeglédy Csaba nem járt a szombathelyi közgyűlésben 2018. June 15. 12:12 előzetes letartóztatásban tartják, így elvesztette önkormányzati képviselői mandátumát Czeglédy Csaba nem fellebbezi meg képviselői mandátumának megszűnését 2018. July 09. 07:35 . Mivel választott képviselőként jutott be, így őszre időközi választást írtak ki körzetében Október 14-én lesz az időközi választás Czeglédy Csaba szombathelyi választókerületében 2018. July 17. 13:07 . Szóval ez a jó tucat politikus most azért állt össze, hogy bemutassa az időközin induló jelöltet.

Tóth Kálmán, az Éljen Szombathely! Egyesület elnökeként vezette fel a bemutatót. Elmondta, amikor biztos lett, hogy időközi választás lesz, egyeztetésbe kezdtek más szombathelyi szervezetekkel, pártokkal, hogy olyan jelöltet találjanak, aki széles támogatottsággal bír. Így találták meg a baloldali centrumban való munkára legalkalmasabb és rátermettebb jelöltet.

Ő pedig dr. László Győző.

Tóth Kálmán elmondta, nemcsak ők, de mások is ugyanígy gondolják: már most szinte az összes szombathelyi ellenzéki szervezet beállt a jelöltjük mögé. Az MSZP, az LMP, a Momentum, a DK és a Párbeszéd is. Bíznak abban is, hogy más szervezeteknek is megfelelő jelölt lesz László Győző, célzott ezzel a Jobbikra.

Bemutatták az ellenzék jelöltjét az időközi választásra
Tóth Kálmán mellett László Győző
Németh Dénes

A jelölt előtt dr. Ipkovich György is megszólalt. Ő vette ugyanis kezébe az elmúlt évben Czeglédy körzetének ügyes-bajos dolgait. Ipkovich elmondta, ő is és Czeglédy is támogatják László Győzőt és azt a gondolatot, hogy Hódmezővásárhelyhez hasonlóan egy olyan civil jelölt induljon, aki személyében is alkalmas arra, hogy több ellenzéki oldal is támogatásáról biztosítsa.

Végül maga a jelölt, László Győző is megszólalt.

Kiélezett küzdelemre számítok

- kezdte mondandóját, majd megköszönte jelölőszervezetének, az Éljen Szombathely! Egyesületnek, hogy megmérettetheti magát szülőotthonában. Derkovitson nőtt fel, édesapja a 90-es években a lakótelepen volt képviselő és alpolgármester is.

Bemutatták az ellenzék jelöltjét az időközi választásra
A körzet minden lakójának elérhető akar lenni
Németh Dénes

Bízik benne, hogy folytathatja Czeglédy megkezdett munkáját, aki szerinte jó képviselőként végezte a körzet teendőit. Megköszönte a többi támogató szervezetnek is, majd utalt azokra is, akik - eddig - nem álltak még be mögé:

"Minden derkovitsi képviselője lennék! Szeretnék olyan munkát végezni, amire mindenki büszke lehet. Ezt a választást együtt fogjuk megnyerni, közösen fogunk dolgozni az itt élőkkel!"

A kampány során felkeresi a körzet valamennyi lakóját, elmondta, mindenki számára elérhető kíván lenni. Energiát nem kímélve folytatná azt, amit a körzetben elődei tettek.

Persze nem is lenne ez kampánynyitó, ha nem hangzottak volna el ígéretek, vagy minimum célok.

Egyik legfontosabb feladatának a parkolási problémákat nevezte meg, új parkolók létesítése szükséges. Folytatni szeretné a már megkezdett járdarekonstrukciót, a játszóterek és a közterek rendbetételét is megemlítette, majd a kampánynyitó helyszínét is adó Domusra tért ki: ez a Derkovits városrész szíve, ami már régen megérett a felújításra. Az egész Derkovits központjaként nem halogatható tovább a megújítása, ezt szerinte a tulajdonosokkal közösen szükséges kidolgozni.

Fontosnak tartja, hogy a Derkovits városrész többi képviselőjével, Horváth Somával és Kopcsándi Józseffel együtt dolgozzon, ezért kidolgozzák a Derkovits szíve programot, ami az itt lakók életkörülményeinek javítását szolgálja majd.

dr. László Győző

36 éves, a szombathelyi Nagy Lajos Gimnáziumban érettségizett, majd az ELTE jogtudományi karán szerzett jogi diplomát. Németül felsőfokú szinten, angolul középszinten beszél. Nős, felesége közgazdász. Két kisfiú édesapja: Győző 8, Nimród 5 éves.

Bemutatták az ellenzék jelöltjét az időközi választásra
dr. László Győző
Németh Dénes

Korábban vezette a SZOVA Zrt. jogi osztályát, és a NymE Savaria Egyetemi Központ elnöki hivatalát is. Jelenleg saját ügyvédi praxisában dolgozik. Nem idegen tőle az önkormányzati munka, 2014 óta az Éljen Szombathely! Egyesület delegáltjaként a szombathelyi önkormányzat Jogi és Társadalmi Kapcsolatok Bizottságának tagja.

A Momentum közleménye

A jelenlegi politikai apátia, meghunyászkodás és beletörődés időszakában egy új remény ébredésére van szükség. A történelem nagy változásai mind köthetőek egy erős, érzelmeket kiváltó pillanathoz.

Az Éljen Szombathely! színeiben induló Dr. László Győző képviselővé választása egy olyan momentum lehet, amely ébrentartja azokat a cselekedni vágyó, felelős embereket, akiknek elegük lett a Nemzeti Cenzúrázott Posztkádári Orbánizmusból. Győző azzal keresett fel minket, hogy élére áll a szövetségnek, és szeretné képviselni a Momentum Mozgalom értékeit is.

Mi biztosítottuk őt a támogatásunkról, hiszen egyenként gyengék és halkak vagyunk, de együtt erősek és hangosak!

MOMENTUM MOZGALOM - SZOMBATHELYI HELYI SZERVEZET

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra