Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Bekebelezte a MÁV a Volánbuszt, távozik a vezérigazgató is

Július 15-től hivatalosan is összevonják a két személyszállító céget, a cél pedig az, hogy így az ország valamennyi településén javuljon a közösségi közlekedési közszolgáltatás.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az állami tulajdonú közlekedési szolgáltató társaságok összehangolt, egységes közlekedésszakmai működtetésének és közös stratégiai irányításának hosszú távú erősítése érdekében, 2020. július 15-től a Volánbusz Zrt. tulajdonosi joggyakorlója a MÁV Zrt. lesz – írja a Portfolio a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter közleményére hivatkozva.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Az összevonással az a kormány célja, hogy az ország valamennyi településén javuljon a közösségi közlekedési közszolgáltatás, biztosítva legyen a vidéki lakosok mobilitása, a városi és agglomerációs forgalom pedig a környezetkímélő közösségi közlekedésre terelődjön át.

Azt mondják, a társaságok önállósága és szakmai irányítása, illetve a társaságok által ellátott személyszállítási feladatok nem változnak. Időközben azonban lapunkhoz is megérkezett az a közlemény, melyben bejelentik, hogy távozik a VOLÁNBUSZ Zrt. éléről Dávid Ilona elnök-vezérigazgató, aki korábban már megvetette lábát a GYSEV-nél és a MÁV-nál is.

Dávid Ilona
Népszava

Mint írják, a rábízott feladatot sikeresen teljesítette, a leköszönő elnök-vezérigazgatóra a jövőben új kihívások várnak. Mager Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter még 2018 augusztusában kérte fel a Volán-társaságok reorganizációjára, újjászervezésére, 2019. október 1-jén pedig meg is valósult a Volán-társaságok integrációja.

„A hét regionális központból létrejött egy egységes, országos szolgáltatási lefedettséget biztosító 19 ezer főt foglalkoztató közszolgáltató vállalat. A tavaly megkezdett járműfiatalítási programnak köszönhetően folyamatosan javul a helyközi és a 70 településen végzett helyi közösségi közlekedés színvonala, a mobil applikáción történő jegy- és bérletértékesítés bevezetésével pedig tovább bővült az utasok számára elérhető kényelmi szolgáltatások köre” – áll a közleményben.

Dávid Ilona közgazdász 2010-2012 között a GYSEV Zrt. elnök-vezérigazgatója, 2012-2018 között a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója volt. Kimagasló szakmai munkáját 2020 márciusában Lánczy Leó-díjjal ismerte el a tulajdonosi jogokat gyakorló miniszter.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés