"Jobb lett volna, ha kitiltják az autókat a Berzsenyi tér környékéről"

Ahogyan gyorsjelentésünkben már írtuk Győzött a józan ész: leszerelik a tiltó táblát a szombathelyi Széchenyi utca végéről 2018. January 16. 11:36 , a Gazdasági és Városüzemeltetési Bizottság egyhangú szavazással döntött arról, hogy leszereltetik a Széchenyi utca végén a balra kanyarodást tiltó táblát. Ezt:

Mészáros Zsolt

Nem is volt nagy vita, Lendvai Ferenc bizottsági elnök (Fidesz) szerint a tervező célja az volt, hogy próbálják meg csillapítani a Szily János utca átmenő forgalmát. Megjegyezte, ha a bizottság úgy dönt, a táblát 24 óra alatt leszerelik.

Nemény András (baloldal) kifejtette, ezt a döntést már a decemberi közgyűlésen meg kellett volna hozni, Kopcsándi József (baloldal) pedig megemlítette, hogy elő kellene venni a teljes közlekedési rendszer felülvizsgálatának tervét.

Molnár Miklós alpolgármester (Pro Savaria) viszont azt mondta, ez volt a lehető legrosszabb megoldás. Eredetileg le akarták zárni a forgalom elől az egész környéket, ehhez hozzászokott volna a lakosság. De az nem működik, hogy beengedik a forgalmat, aztán csillapítani azt, vagy van forgalom, vagy nincs.

A tér és környékének teljes lezárásáról egyébként vannak tapasztalatok, gyakorlatilag ez az állapot volt a nyolc hónapig tartó felújítás alatt. Amit a városmaketten egy videóval be is mutattunk:

Nyugat.hu

Hát ezért áll be mindennap a Petőfi és a Tököly utca Szombathelyen

A meglepetést azonban az építészkamara képviselője okozta, aki a tér tervezőjének álláspontját közölte. A tervező, Mangliár László ugyanis kijelentette, hogy ő két megoldást tartott elfogadhatónak, az egyik, hogy tiltsák ki az autókat a térről, a másik pedig, hogy a Széchenyi utca végén engedélyezzék a balra kanyarodást.

Vagyis,

Arra nem kaptunk választ, hogy akkor mégis ki döntött a tilalom mellett, de a bizottság úgy döntött, hogy leszereltetik a táblát. Molnár Miklós kijelentette:

A lakossági tiltakozás erősebb, mint az eszetlen megoldások.

Az is elhangzott, hogy a közeljövőben átfogó vizsgálat alá vetik a város közlekedési rendjét, és egy koncepciót dolgoznak ki.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet