Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Komoly gondok lesznek: a felújított Berzsenyi téren sincs minden rendben

Olvasónk hívta fel a figyelmünket néhány problémára, melyekkel a szombathelyi Berzsenyi téren szembesült.

Szombathelyen a Március 15. térnél látható gaztenger Lassan térdig ér a gaz Szombathely legzöldebb járdáján 2019. August 14. 12:02 mellett sok más probléma is feltűnik a figyelmes szemlélőnek. Például a Berzsenyi tér és a Sarlós Boldogasszony-székesegyház környékén amire szintén olvasónk hívta fel a figyelmet. Kimentünk, hogy megnézzük valóban igazak-e olvasónk állításai.

A Szily szobor melletti új szökőkút hónapok óta nem üzemel

A Szily János szobortól nem olyan messze található az első szökőkút, majd két további szökőkút lényegében az egész Berzsenyi téret átfogja. Korábban sokszor valóban nem üzemelt a szélső szökőkút - olvasónk is erre panaszkodott -, viszont amikor mi ott jártunk, derékmagasságig lőtte a vizet.

A nagytemplom melletti térkövet tönkretették a templom előtt parkoló autók

Olvasónk panasza szerint

nem elég, hogy a Nagytemplomról nem lehet autók nélküli fotót készíteni, a járművekből csöpögő olaj is beleivódott a térkőbe. Remélem azok fizetik a javítást, akik tönkreteszik! Sehol az országban nincs parkolónak használva a város főtemploma előtti tér. Borzalmas így, élvezhetetlen a látvány, hiába újították fel a körben az összes épületet. Szombathely várja a turistákat, várhatja...

És valóban, a székesegyház előtti téren mindig találni parkoló autókat. Emiatt a térköveken esetleges olajelfolyás okozta foltokat láthatunk. Az egész terület, valamint a Várköz felőli rész nem is igazán vízszintes, rengeteg benne a hullám. Hogy ez az arra közlekedő autók hibája lenne, azt nem tudjuk pontosan megmondani.

Parkolás és térkövek a nagytemplom előtt
Jól láthatóan a hullám, a székesegyház oldalánál - Galériáért kattintson a képre
Mészáros D. Zsolt

Sokan innen közelítik meg a székesegyház előtt található parkolót. A Szily János utca irányából ugyanis nem mindenkinek van hozzáférése a forgalomkorlátozó oszlopokhoz. Pár helyen új térköveket is elhelyeztek, hogy miért, azt nem tudjuk.

Az új automata öntözőrendszer nem működik a Berzsenyi téren

Ami azonban tényleg furcsa, az a felújított Berzsenyi tér öntözőrendszere. Olvasónk szerint

az új automata öntözőrendszer nem működik, soha nem is működött. Milliókért kiépítették, egy csepp víz nem jött még ki belőle, a növények egy része kiszárad. Szórófejek eltaposva, van, amelyiken még a mosatófúvóka van! Szóval akkor miért csináltatták a pénzünkön?

Habár az öntözőrendszer csöveit és öntözőfejeket megtaláltuk a növénnyel beültetett részeken, de a virágok egy része mégis kezd elszáradni. Ha ez így folytatódik, akkor lehetséges, hogy szépen lassan egy viszonylag nagy terület marad növény nélkül. A hét eleji eső miatt ugyan nedves volt a föld ottjártunkkor, de nem vagyunk biztosak benne, hogy az esőn kívül is éri a gyökereket víz.

Elszáradt növények a Berzsenyi téren
Hiába az öntöző, ha elszáradnak a virágok - Galériáért kattintson a képre
Mészáros D. Zsolt

Végül pedig az is szót érdemel, hogy elég sok a szemét a virágok körül. Elszórva műanyagzacskók, műanyagpoharak, McDonald's-os krumplis zacskók és - a Szily szobor felőli virágágyásnál - még kiömlött cigarettacsikkek is találhatóak. Sőt a különálló fák egyikénél még egy kesztyűt is találtunk, ami a gazolás után maradhatott ott.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra