Komoly gondok lesznek: a felújított Berzsenyi téren sincs minden rendben

Olvasónk hívta fel a figyelmünket néhány problémára, melyekkel a szombathelyi Berzsenyi téren szembesült.

Szombathelyen a Március 15. térnél látható gaztenger Lassan térdig ér a gaz Szombathely legzöldebb járdáján 2019. August 14. 12:02 mellett sok más probléma is feltűnik a figyelmes szemlélőnek. Például a Berzsenyi tér és a Sarlós Boldogasszony-székesegyház környékén amire szintén olvasónk hívta fel a figyelmet. Kimentünk, hogy megnézzük valóban igazak-e olvasónk állításai.

A Szily szobor melletti új szökőkút hónapok óta nem üzemel

A Szily János szobortól nem olyan messze található az első szökőkút, majd két további szökőkút lényegében az egész Berzsenyi téret átfogja. Korábban sokszor valóban nem üzemelt a szélső szökőkút - olvasónk is erre panaszkodott -, viszont amikor mi ott jártunk, derékmagasságig lőtte a vizet.

A nagytemplom melletti térkövet tönkretették a templom előtt parkoló autók

Olvasónk panasza szerint

nem elég, hogy a Nagytemplomról nem lehet autók nélküli fotót készíteni, a járművekből csöpögő olaj is beleivódott a térkőbe. Remélem azok fizetik a javítást, akik tönkreteszik! Sehol az országban nincs parkolónak használva a város főtemploma előtti tér. Borzalmas így, élvezhetetlen a látvány, hiába újították fel a körben az összes épületet. Szombathely várja a turistákat, várhatja...

És valóban, a székesegyház előtti téren mindig találni parkoló autókat. Emiatt a térköveken esetleges olajelfolyás okozta foltokat láthatunk. Az egész terület, valamint a Várköz felőli rész nem is igazán vízszintes, rengeteg benne a hullám. Hogy ez az arra közlekedő autók hibája lenne, azt nem tudjuk pontosan megmondani.

Parkolás és térkövek a nagytemplom előtt
Jól láthatóan a hullám, a székesegyház oldalánál - Galériáért kattintson a képre
Mészáros D. Zsolt

Sokan innen közelítik meg a székesegyház előtt található parkolót. A Szily János utca irányából ugyanis nem mindenkinek van hozzáférése a forgalomkorlátozó oszlopokhoz. Pár helyen új térköveket is elhelyeztek, hogy miért, azt nem tudjuk.

Az új automata öntözőrendszer nem működik a Berzsenyi téren

Ami azonban tényleg furcsa, az a felújított Berzsenyi tér öntözőrendszere. Olvasónk szerint

az új automata öntözőrendszer nem működik, soha nem is működött. Milliókért kiépítették, egy csepp víz nem jött még ki belőle, a növények egy része kiszárad. Szórófejek eltaposva, van, amelyiken még a mosatófúvóka van! Szóval akkor miért csináltatták a pénzünkön?

Habár az öntözőrendszer csöveit és öntözőfejeket megtaláltuk a növénnyel beültetett részeken, de a virágok egy része mégis kezd elszáradni. Ha ez így folytatódik, akkor lehetséges, hogy szépen lassan egy viszonylag nagy terület marad növény nélkül. A hét eleji eső miatt ugyan nedves volt a föld ottjártunkkor, de nem vagyunk biztosak benne, hogy az esőn kívül is éri a gyökereket víz.

Elszáradt növények a Berzsenyi téren
Hiába az öntöző, ha elszáradnak a virágok - Galériáért kattintson a képre
Mészáros D. Zsolt

Végül pedig az is szót érdemel, hogy elég sok a szemét a virágok körül. Elszórva műanyagzacskók, műanyagpoharak, McDonald's-os krumplis zacskók és - a Szily szobor felőli virágágyásnál - még kiömlött cigarettacsikkek is találhatóak. Sőt a különálló fák egyikénél még egy kesztyűt is találtunk, ami a gazolás után maradhatott ott.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet