Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Betilthatják a dohányzást az autókban egy uniós országban

A vezetés közbeni telefonhasználat büntetését is szigorítják.

A közlekedési szabályok módosítását tervezi Olaszország. Az egyik legfontosabb változás, hogy várhatóan betiltják a dohányzást az autókban. A jövőben akár 50 és 500 euró közötti bírsággal kell számolnia annak, aki rágyújt az autóban - írja a vezess.hu .

Olaszországban jelenleg akkor tilos az autóban dohányozni, ha kiskorú vagy várandós kismama van az utastérben. Ha a szigorítást elfogadják, Olaszország lehet az első az EU-ban, ahol tilos lesz a dohányzás az autókban.

Arra is készülnek, hogy megemelik a vezetés közbeni telefonhasználat büntetési tételeit. Most 160 és 660 euró közötti bírságot szabnak ki ( 58 ezer és 240 ezer forint), ezt növelnék 422 és 1697 euró közé (maximum 621 ezer forint). Visszaesőként viszont akár 2588 eurós bírságot is fizethet (közel 1 millió forint) a vezetés közben telefont nyomkodó autós.

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hírek

Tovább az oldalra