Bezárt Szombathely egyik közkedvelt és különleges fagyizója

A Facebookon botlottunk bele egy hirdetésbe: kiadó a Gagarin úti Mango Manufaktúra üzlethelyisége.

Lassacskán már olyan érzésünk van, mintha valami furcsa hullám söpörne végig Szombathelyen. Alig fél év alatt ugyanis már a negyedik vendéglátó helyiség húzta le a rolót a városban.

Elsőként a Hollán Ernő utcában lévő Smúz étterem bezárásáról írtunk , erre egy olvasónk hívta fel a figyelmünket. A bejárati ajtó melletti táblára mindössze annyit írtak fel, hogy technikai okok miatt zárva, de az már nem derült ki a félig-meddig lekopott feliratból, hogy pontosan meddig is kell nélkülözni az éttermet.

Ezt követte júniusban a közkedvelt tejivó a Fő téren , ami tulajdonképpen egyik napról a másikra zárt be, bár állítólag hosszas gondolkodás előzte meg a végső döntést. A dolgozók lapunknak az nyilatkozták, hogy pénteken közölte velük a tulajdonos, hogy szombaton már nem kell kinyitniuk, de aztán annyi árujuk volt még, hogy kaptak egy nap haladékot. Rövidesen aztán felkerült a kiadó felirat és egy telefonszám is a kirakatra, ami végképp rátette a pontot az i-re.

Józing Antal (telefonos fotó)

Júliusban aztán beállt a bezárt szombathelyi vendéglátó helyek sorába a 2017-ben nyílt Pláne gasztroműhely is , de a tulajdonos nem kívánt nyilatkozni lapunknak arról, hogy mi áll a háttérben. Piaci forrásokból úgy értesülünk akkoriban, hogy havi bérleti díja 600 ezer forint körül volt.

Péntek délután pedig belebotlottunk egy újabb közkedvelt, valószínűleg nemrég bezárt helyre. A Facebook-oldal tanúsága szerint 2017 áprilisában nyitott Szombathelyen az egyetem mellett a Mango Manufaktúra, ami egy igazi különlegességet hozott be Szombathelyre: a kürtőskalácsos fagyit. Emellett persze más fagyikülönlegességek is voltak a repertoárjukban és rövidesen kibővítették a kínálatukat kebabbal is.

Valami azonban közbeszólt, ugyanis a hirdetésben az áll, hogy a tulajdonosok más irányú elfoglaltsága miatt hosszútávra kiadó a jól bejáratott, jól menő fagylaltozó – de az üzlethelyiségben természetesn más tevékenység is folytatható.

Czömpöl Bianka

Kaptunk az alkalmon és kilátogattunk mi is az egykor virágzó fagyizóhoz és valóban zárt ajtók fogadtak bennünket. Eltűnt a terasz, néhány növény még kint áll és fent van még a logó, valamint két táblácska is – az egyiken a jellegzetes kürtőskalács, a másikon pedig egy fagyi díszeleg.

Az egyik ajtón fent van még a nyitvatartást jelző tábla, amin a nyitás és a zárás időpontja mellett az egyszerű zárva felirat szerepel. Felkerestük a fagyizó tulajdonosát is, aki köszönte az érdeklődést, de nem kívánt nyilatkozni, meghagyja ezt a jövendő tulajdonosnak.

Czömpöl Bianka
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Csak Szombathely