Biden szerint népirtás zajlik Ukrajnában

Az amerikai kormányzatban Joe Biden az első, aki Oroszországot népirtással vádolja.

"A családi költségvetés, az, hogy tele töltsd a tankot, ezeket nem kéne kiszolgáltatni annak, hogy egy diktátor a föld túloldalán háborút indít és népirtást követ el" - fogalmazott Joe Biden, amerikai elnök egy Iowa államban tartott rendezvényen a BBC tudósítása szerint, melyet a Telex idézett.

A lap felhívja a figyelmet arra, hogy az amerikai kormányzatban Joe Biden az első, aki Oroszországot népirtással vádolja, a Fehér Ház eddig gondosan kerülte a nemzetközi jog által konkrét bűncselekménynek minősített kategória használatát.

Nem is csak egy véletlen elszólásról van szó, hiszen a minősítésre rákérdező újságíróknak jelezte, hogy bár a jogászok dolga kideríteni, a cselekedetek jogi értelemben valóban népirtásnak számítanak-e, "de nekem nagyon úgy tűnik, hogy népirtás zajlik" .

Volodomir Zelenszkij ukrán elnök már korábban népirtásnak nevezte a több mint 400 bucsai civil kivégzését, és Biden szavaira úgy regált: "Ahhoz, hogy szembe tudjunk szállni a gonosszal, nevén kell neveznünk a dolgokat" .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet