Mégis lesz bioerőmű Szombathelyen?

A beruházó Grenor Kft. norvég főnöke szerint sikeres tárgyaláson vannak túl a városvezetéssel, húsvét után folytatják.

Nincs egy hete, hogy a szombathelyi városvezetés sajtótájékoztatón jelentette be Nem lesznek bioerőművek Szombathelyen 2013. March 21. 14:04 , nem engedik megépíteni sem a város szélére tervezett, a Grenor Kft. által előkészített bioerőművet, sem a Távhő Vízöntő utcai telephelyére megálmodott biofűtőművet. Mindkét terv ellen komoly lakossági tiltakozások Támadható a Szombathelyre tervezett bioerőmű 2012. April 21. 08:06 zajlottak, a Grenor-féle erőmű engedélyezési eljárását bírósági úton is megtámadták A végsőkig elmennek a szentkirályiak 2012. July 13. 14:13 , úgy tudjuk, a bíróság új engedélyezési eljárás elindításáról határozott.

A közgyűlésnek kell megszavaznia

De ettől független a Puskás Tivadar polgármester, valamint az érintett két választókerületi képviselő, Marton Zsolt és Sági József közös bejelentése Nem lesznek bioerőművek Szombathelyen 2013. March 21. 14:04 , miszerint a lakosság véleménye ellenében semmi sem épülhet meg Szombathelyen.

Az már akkor is világos volt, hogy mindehhez kell a közgyűlés döntése is. A közgyűlés holnap ülésezik, a kiküldött napirendben nem találtunk olyat, ami a két létesítménnyel foglalkozna, persze, ettől függetlenül a testület szavazhat még róla.

De ma délelőtt a Grenor Kft. sajtótájékoztatóra invitálta az újságírókat, a városháza aulájába. Érdekes helyszín, már ebből is látszott, hogy a tájékoztató nem hivatalos. Bő félórás késéssel érkezett meg az anyacég, a norvég Grenor AS ügyvezetője, Finn E. Johnsen, és a leányvállalat, a Grenor Kft. vezetője, Diószeghy Gergely.

Mit is jelent a siker?

Gyorsan ki is derült, hogy a sajtótájékoztatóból nem lesz semmi, arra hivatkoztak, hogy a norvég üzletemberben sietnie kell, hogy elérje a Bécsből induló repülőgépet. Annyit mondtak, hogy sikeres megbeszélést folytattak a városvezetéssel, de arra sem válaszoltak, hogy mit jelent számukra a siker.

Finn. E. Johnsen többször is kijelentette, hogy a bioerőmű rengeteg előnyt jelent majd Szombathelynek, de semmi részletet nem árult el a tárgyalásokról. Hozzátette, hogy húsvét után visszatér, és részletes tájékoztatást ad.

Nagyon úgy tűnt, hogy megfeneklett a városvezetéssel folytatott megbeszélés, de hogy mi is lesz ennek a vége, azt nem tudjuk. A holnapi közgyűlésen meglátjuk, hogyan szavaznak a képviselők, húsvét után aztán mindenképpen visszatérünk még a témára.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Nem lesznek bioerőművek Szombathelyen

Az önkormányzat leállítja a Szentkirály mellé és a Vízöntő utcába tervezett biomassza erőművek előkészítését.

A végsőkig elmennek a szentkirályiak

Fellebbeztek a Szombathelyre tervezett bioerőmű ellen, demonstrálni is hajlandóak, és pénzt is áldoznának a tiltakozás érdekében.

Támadható a Szombathelyre tervezett bioerőmű

Ezt állította egy ügyvéd a Szentkirályon szervezett lakossági fórumon. Előtte két és fél órán át a lakosság osztotta a beruházó céget és a városvezetést.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet