Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Bizonyos településeken gyógyszert is árulhatnak a boltok a veszélyhelyzet ideje alatt

Kormányrendelet alapján fontos változás jöhet a kistelepülések életében, ami megkönnyítheti az ott lakók életét.

A rendelet értelmében, amennyiben veszélyhelyzet áll fent, akár boltokból is beszerezhetünk gyógyszert, igaz ez csak a kétezer fős lakosságot meg nem haladó kistelepülések esetében lesz így. A Magyar Közlöny legújabb kiadásában fellelhető rendelet szerint mindehhez engedélyre is szükség lesz, amit akkor kaphat meg az adott vállalkozás, ha az üzlet megfelel a gyógyszertörvénybe és az egyéb jogszabályokba foglalt követelményeknek.

A beszerzés kérdése is elég egyértelműnek tűnik, hiszen azt a bolthoz legközelebb eső gyógyszertárral kell megkötni, ha pedig ez nem sikerül, vagy nem jön létre, akkor a közúton történő megközelítés figyelembevételével legközelebb eső, legfeljebb 30 kilométer távolságra működő közforgalmú gyógyszertárral köthető megállapodás. - írja a Blikk .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság

Tovább az oldalra