Bizonytalan, hogy lesz-e harmadik Aldi Szombathelyen

Régóta üresen áll a Szent Márton utcai épület, de még most is mennek a találgatások.

„Folynak a munkálatok, nyílik a harmadik Aldi Szombathelyen” – érte el lapunkat is a városi „zuhanyhíradó.”

Ezek szerint a német hard core diszkontlánc legújabb üzlete a Szent Márton utcában nyílna, szemben a Szent Márton-templommal, a korábbi kínai üzlet helyén. (Még korábban egy műszaki áruház működött itt.)

Bezárt Kánaán üzlet
Így biztos sokaknak ismerős a hely
Mészáros D. Zsolt

Lapunk megkereste az Aldit, hogy mi az igazság az ügyben, amire ez a válasz érkezett:

"Hálózatának expanziójáról Szombathellyel kapcsolatban az Aldi jelenleg nem tud információval szolgálni a sajtónak. Amennyiben a vállalat üzletet nyit Magyarországon, azt megelőzően természetesen tájékoztatja vásárlóit és a sajtó képviselőit is."

Erre szokás mondani, hogy a megkérdezett fél sem megerősíteni, sem megcáfolni nem akarja a hírt.

Lapunk aztán kiment a helyszínre megnézni, hogy valójában mi a helyzet az épülettel. Nos, annyi biztos, hogy kívülről semmi nyoma a munkálatoknak. Minden ajtó zárva, a bejárat mögött egy sötét fólia takarja a belátást, mozgásnak nincs nyoma.

Bezárt Kánaán üzlet
Régóta kint van ez a papír
Mészáros D. Zsolt

Az ajtón egy tábla közli, hogy „Az üzlet nyitvatartása felújítás miatt átmenetileg szünetel" .

Ugyanakkor ez sem nagy újdonság, a Streetview 2021 augusztusi felvételén már ugyanez a kiírás van.

A helyszínen beszéltünk egy közelben dolgozó férfival, aki elmondta: ő is hallotta korábban, hogy itt Aldi nyílik majd, de aztán az utóbbi időben mintha elakadt volna a projekt.

Bezárt Kánaán üzlet
Elvileg a parkolás is megoldott
Mészáros D. Zsolt

Hogy végül lesz-e belőle valami, az tehát erősen kérdőjeles, de kétségkívül, hogy több minden szól mellette.

Először is az, hogy a városközpontban az utóbbi években élelmiszerboltok sora zárt be Szombathelyi kisbolt-sirató - bezárt közértek nyomában 2013. April 11. 08:38 , az itt lakók valószínűleg örülnének egy ilyen egységnek.

Másodszor: az Aldinak jelenleg két üzlete van Szombathelyen, a város két végében (a Körmendi út külső szakaszán és az északi elkerülőn), a Szent Márton utcai pedig pont a kettő közé esne. Ráadásul az Aldi már korábban is törte a fejét egy belvárosi üzleten. Emlékezzünk: 2015-ben biztosnak tűnt, hogy Aldi-üzlet épül a Kossuth utcai „Magellán-gödörben”, amiből aztán nem lett semmi.

Elsőre talán furcsa, hogy az új üzlet nem „zöldmezős” lenne, hanem egy, már létező épületbe költözne az áruház, de például a fővárosban ez már teljesen megszokott.

Bezárt Kánaán üzlet
Megállt vagy nem a projekt?
Mészáros D. Zsolt

Az Aldi 2008 óta van jelen a magyar piacon, jelenleg több mint 150 üzlettel rendelkezik, és a vállalat folyamatosan terjeszkedik.

A 2020-as nettó árbevétel alapján jelenleg a hatodik legnagyobb boltlánc Magyarországon: a Lidl, a Spar, a Tesco, az Auchan és a Penny előzi meg.
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság