Biztosan nyerte a ZTE elleni örökrangadót a Körmend

Az első negyed után magasabb fokozatba kapcsoltak a vasiak.

Az első fordulóból elhalasztott mérkőzésen a tabella harmadik helyén álló Körmend az utolsó ZTE-t fogadta. Hatalmas hagyományai vannak ennek a derbinek, ennek megfelelően nagy várakozás is előzte meg.

Déri Csaba , a BB1.hu szakportál állandó szakértőjének esélylatolgatása a meccs előtt:

Déri Csaba
BB1.hu

„A tabella alapján ez egy sima meccs, körmendi győzelem. Én is ezt várom. De a két klub tradíciója és a közös történelme miatt ez egy örökrangadó. A ZTE borzasztóan nehéz helyzetben van, a félidőben két győzelmük abszolút nem felel meg a klub tradícióinak. Én egy személyes dologgal vigasztalnám őket: 2014-ben, amikor a családommal Székelyföldről hazajöttünk Magyarországra, amikor karácsony előtt átléptük a Királyhágót, akkor a Körmend ugyanilyen helyzetben volt és a klub az egyik legmélyebb válságát élte éppen. Vezetőedzőként nekem jutott az a feladat, hogy megmentsük a szezont, mi akkor rögtön hat győzelemmel kezdtünk, hogy aztán egy új sikerkorszaka kezdődjön a piros-feketéknél. Nekem abban vezetőedzőként, aztán sportigazgatóként, játékosmegfigyelőként, humán logisztikusként a légióskontingensért feleltem, valamint ifiedzőként is jutott feladat. A Zalaegerszegnek is kívánok ez a mélypont után egy feltámadást és a következő legalább 6-7 évre a körmendihez hasonló sikerkorszakot, de szerintem még nem ezen a meccsen kezdik meg ezt.”

És a két edző ugyanerről, mindkét tréner nagy rangadót várt:

Antonisz Konsztantinidesz, Egis Körmend : „A Kaposvár elleni meccsünk óta gyakorlatilag két napunk volt felkészülni a soron k övetkező találkozónkra. A ZTE elleni meccs mindig különleges, ilyenkor nem számít, hogy éppen valaki első, vagy utolsó-e, ahogy az sem, hogy jó formában van-e az egyik együttes, vagy nincs. Ez a magyar liga egyik nagy rangadója. Felkészültünk mentálisan és taktikailag is. Nem követjük el azt a hibát, hogy a tabellán elfoglalt helyezéseket nézzük, hiszen igaz, hogy a Zalaegerszeg jelenleg az utolsó, de a játék képét tekintve ez nem a valóság, hiszen ellenfelünk a legtöbb találkozóját mindössze egy kosárral veszítette el. Tudjuk, hogy egy nagyon jó csapattal állunk szemben, amelyet egy új edző irányít, aki néhány változtatást már véghez is vitt a támadást és a védekezést tekintve egyaránt. Készen állunk a harcra, hogy folytassuk a jó szériánkat. Szükségünk lesz a szurkolóink biztatására, hiszen kemény összecsapás vár ránk. Mindenki egészséges és játékra kész.”

Egis Körmend, szurkolók
egiskormendhivatalos.hu

Emir Mutapcic, Zalakerámia ZTE KK : „Egy nagyon fontos meccs vár ránk holnap. A felkészülés során először kielemeztük a Sopron elleni mérkőzésünket és próbáltuk megtalálni az okokat arra, hogy miért volt ekkora különbség a játékunkban az első félidő és a harmadik negyed között. Ez egy olyan dolog, amit nagyon nehéz megmagyarázni, mivel az első két negyedben szerintem jók voltunk, védekezésben különösen, míg a fordulás után visszaestünk. Ennek leginkább mentális okai lehetnek, ezen dolgoztunk az elmúlt három napban, hogy megoldjuk ezt a problémát, mert holnap egy nagy riválissal, a Körmenddel mérkőzünk meg. Ez egy különleges találkozó, amit szeretnénk megnyerni. Ehhez elsősorban 40 percnyi koncentrációra lesz szükségünk, főként védekezésben. Nem lesz elég csak húsz másodpercig odafigyelnünk hátul, a lepattanóig fókuszáltnak kell maradnunk, mert a soproniak ellen nagyon rosszul zártunk ki, sok támadólepattanót engedélyeztünk nekik. Ebben sokat kell fejlődnünk, és az eladott labdáink számát is csökkentenünk kell, olyan meccseket szeretnénk játszani, ahol kevesebb, mint tízszer szórjuk csak el a játékszert. A piros-feketék nagyon agresszívan védekeznek, ezért kíméletlenül ki kell használnunk a lehetőségeinket támadásban. Ez azt jelenti, hogy jobban kell dobnunk és kevesebbszer eladnunk a labdát. Ez a pár dolog nagyon fontos lesz a számunkra. Quenton DeCosey szerepeltetését a mai nap fogjuk eldönteni.”

És akkor a meccs:

Egis Körmend – Zalakerámia ZTE KK 85-71 (14-21, 28-14, 22-14, 21-22)

Bajnokság, 1. forduló

Körmendi Városi Sportcsarnok

V.: Cziffra Cs., Goda L., Szilágyi B. (Forrai S.)

Körmend: Stokes 11/6, White 11/3, Martinez 2, Szavics 11, Gordon 19. Csere: Ferencz 15/9, Durázi 10/6, Henry 6/3, Takács K. -, Krivacsevics -.

ZTE: Parks 11/3 Guyton 19/6,, Polster 2, Barnett 13/3, Horti 5/3. Csere: Holton 18/12, Wilson 3, Németh Á. -, Révész -, Bonifert -.

Körmendi pontos nyitásra zalai válasz érkezett, majd a harmadik perc elején második kosarát szerezte a Körmend, amire a negyedik minutum kezdetén Guyton válaszolt (4-4). Négy hazai pontot hoztak a következő másodpercek, viszont Horti triplája és Guyton duplája villámgyors zalai fordítást eredményezett. Hét perc után egyenlő (13-13) volt az állás, amin Gordon egy jó büntetője módosított. Guyton hármasa volt pontos, átvette a vezetést a ZTE, majd Wilson is betalált. A negyed utolsó három percében megtorpantak a hazaiak, amit kihasznált a Zete: 14-21-gyel zárult az első tíz perc.

Gyors pontváltással kezdődött a második negyed, majd Holton és Stokes is elsüllyesztett egy-egy triplát. Parks két büntetője is talált, de Ferencz két egymást követő hármasa is pontos volt (26-28). Időt kértek a vendégek, de nem segített: hazai dupla, majd Henry-tripla, és már a Körmend vezetett (31-28). Mindkét oldalon rontott támadások következtek, így nem változott az eredmény a negyed közepéhez érve. Most a ZTE ragadt be, 33-28-nál időt is kért a vendég kispad. Guyton csak egy büntetőt dobott be, a tízpontos vezetésért támadhatott a Körmend, ami Ferencz triplájával lett meg (40-29). A félidőt végül 42-35-re nyerte a házigazda.

Körmend-ZTE
BB1.hu

Újra tíz fölé tornázta a különbséget a Körmend, a második félidő második percének elején időt is kért a ZTE. Parks triplájával közelítettek a vendégek, Guyton kettesét pedig már hazai időkérés követte (48-44). Durázi triplája volt jó, Szavics büntetői is találtak, újra a tízet közelítette a differencia (53-44). Sorozatban öt ZTE-pont következett, de ismét egy Durázi-tripla törte meg a vendégek sorozatát (56-49). Innen már csak a hazaiak dobtak kosarat: Gordon gól jó plusz büntető-akciója visszaállította a tízpontos különbséget, a harmadik negyedet pedig 64-49-nél zárták le a csapatok.

Tartotta a 15 pont körüli előnyét a Körmend, nem tudott közelebb férkőzni a ZTE a záró etap elején sem. Sőt, hat perccel a vége előtt már 21-gyel vezetett a vasi együttes (76-55), ahonnan már nem volt visszaút a vendégeknek: 85-71-re nyert a Körmend - tudósít a BB1.hu .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sport