Vas vármegyében élnek a legboldogabb emberek - állítja egy kutatás

Még a fővárost és Győr-Moson-Sopront is megelőzzük. De az összkép azért nem olyan jó.

Hazánk legelégedettebb emberei Vas vármegyében élnek - állapította meg a Pénzcentrum legújabb boldogságtesztje. A lap ismét összeállította boldogságtérképét, ami így néz ki most:

Forrás: pénzcentrum.hu

A lap kutatása igyekezett lefedni egy átlagos élet minden szegmensét: munka, magánélet, közélet és persze az anyagi biztonság. 1-10-es skálán várták a válaszokat, ahol az egyes a legrosszabbat, a 10-es pedig a legjobbat jelöli.

Így alakult ki a sorrend, ami alapján

 • Vas vármegye 5,6-es átlagot kapott.
 • Győr-Moson-Sopron, Pest vármegye és a főváros csak hajszállal marad el (5,5)
 • Veszprém, Zala, Hajdú-Bihar 5,4 pontot kapott.
 • Fejér Tolna, Heves átlaga 5,3 pont lett.
 • Az ország legboldogtalanabb vármegyéje Nógrád, 4,9 ponttal.
 • Hátulról a második helyen Bács-Kiskun és Borsod-Abaúj-Zemplén áll, 5,0-ás átlaggal.
 • A felmérés több szempontból is vizsgálja a boldogságérzetet, mi inkább arra a nem igazán pozitív következtetésre hívjuk fel a figyelmet, ami azonnal kitűnik az adatokból, ha rájuk pillantunk.

  Alacsony a magyarok boldogságérzete

  Ha büszkeséggel tölt el minket, hogy Vas vármegye a legboldogabbak között van, vegyük észre az abszolút értékeket.

  1-től 10-ig lehetett pontozni, és a legjobb eredmény az 5,4. Ami azt jelenti, hogy

  egyáltalán nem vagyunk boldogok.

  Ahogy az egyik kolléga mondta a szerkesztőségben, ha egy filmet a szintén 1-10-ig terjedő IMDB-skálán 5,4-re értékelnek, akkor az egy gyenge film.

  Ha a 10-es skálán a legjobb érték az 5,4, akkor ott valami baj van.

  És éppen ezért arra kérjük olvasóinkat, szavazzanak. Az 1-től 10-ig terjedő skálán jelöljék be azt a szintet, amennyire boldognak, megelégedettnek érzik magukat. Az 1-es a legalacsonyabb, a 10-es a legmagasabb szintet jelöli. Szavazni január 11., azaz szerda éjfélig lehet.

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Életmód