Kugler, Csaknekedkislány, Krúbi - erős zenei felhozatal a Bloomsday első napján

Hoztunk sok-sok képet.

Mint arról mi is beszámoltunk, péntek délután hivatalosan is kezdetét vette a háromnaposra duzzasztott Bloomsday. Az eseményt immár joggal nevezhetjük a Karnevál utáni második legnagyobb, szombathelyi kultúrprogramnak, hiszen az elmúlt években rendre neves magyar előadókkal és változatos programokkal készültek a szervezők, megtöltve a Rákóczi utcát és környékét emberekkel.

Ez az idei nyitónapon sem volt másképp, ráadásul az elmúlt hetekben rendkívül mostoha időjárás is kegyes volt az érdeklődőkhöz: tornádó és özönvíz helyett most napsütés és jó idő várta a nézőket. Minden adott volt tehát egy emlékezetes estéhez, a fellépők pedig nem is okoztak csalódást.

Bloomsday - péntek
Lutor Katalin

A hangulatot a helyi kötődésű Kugler együttes koncertje alapozta meg. A banda fergeteges hangulatot varázsolt a Zsinagóga elé, ám a tömeg ekkor még kissé szellősnek bizonyult. De ahogy esteledett, lassan elkezdtek szivárogni a nézők, a nap egyik fénypontjára pedig szépen megtelt az utca.

Bloomsday - péntek
Lutor Katalin

Nem véletlenül, hiszen napjaink egyik legnépszerűbb alter-rock együttese, a Csaknekedkislány adott koncertet. Nem is akármilyent: a Csepella Olivér vezette tánczenekar talpalávalója méltó volt a szombathelyi kultúrnyár megnyitásához, számos slágerük után pedig zárásként méltán legismertebb, Tihany című számukat egy emberként énekelte az utca.

Bloomsday - péntek
Lutor Katalin
Bloomsday - péntek
Volt fényfestés is
Lutor Katalin

Az estét a Mirror Glimpse 22 órakor kezdődő fellépése koronázta meg: a Horváth Krisztián, ismertebb nevén Krúbi „mellékprojektjeként” induló, mára országszerte ismertté váló, kéttagú rap-formáció frappáns lezárást szolgáltatott a Bloomsday első napjának.

Bloomsday - péntek
Lutor Katalin

A szókimondásáról híres duó koncertjével azonban még nem ért véget a programdömping: június 15-én, szombaton szintén érdemes lesz kilátogatni a Rákóczi utcába és környékére, együtt ünnepelni és emlékezni James Joyce munkásságára.

A képekre kattintva galéria nyílik.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Programajánló