Bojár Gábor: Nem érzem rosszul magam azért, hogy támogattam az ellenzéket

Az ismert vállalkozó azt írja, a közös értékrend miatt állt ki az ellenzék mellett, és nem várt semmilyen viszonzást.

„Sokszor sok helyről hallottam a választás után, hogy 'szegény Bojár, hogy ráfázott, most biztos nagyon szarul érzi magát.' Persze, hogy nem érzem jól magam az ellenzék siralmas bukása után, de azért egyáltalán nem érzem rosszul magam, hogy támogattam az ellenzéket, nyíltan kiálltam az ellenzéket képviselő Márki-Zay mellett gazdasági tanácsadó csapatának „hangos” tagjaként és egyik anyagi támogatójaként is. Sőt! Most akkor érezném magam sokkal, de sokkal rosszabbul, ha nem tettem volna meg minden tőlem telhetőt” – írja Bojár Gábor a Facebookon.

Bojár Gábor Magyarország ismert vállalkozója, aki a választási kampányban Márki-Zay Péter, az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltje mögé állt, Magyar vállalkozók, akik bevállaják, hogy támogatják a Momentumot 2017. August 03. 10:50 anyagilag is támogatta a kampányt, és tagja volt Itt van Márki-Zay szakértőinek teljes névsora January 27. 14:58 Márki-Zay árnyékkormányának is. Márciusban a sztrájkoló tanárokat is támogatta Bojár Gàbor egy "jelentősebb összeggel" támogatja a sztrájkoló tanárokat March 23. 09:00 egy jelentősebb összeggel. Bojár tavaly júniusban a Nyugat-podcast vendége volt. Podcast Péntek: Mi lesz a gazdasággal, ha nyer az ellenzék a 2022-ben? 2021. June 05. 11:16

Bojár Gábor
Forrás: Facebook / Bojár Gábor

Facebook-posztjában most azt írja, elkeseríti az a kijelentés, hogy „Bojár most jól ráfázott”. Szerinte ugyanis ebben benne van az, hogy a támogatásáért cserébe biztosan valamilyen viszonzást várt, és azzal, hogy nem az ellenzék nyert, nem jött be a számítása.

„Olyan nincs, hogy valaki csupán azért áll ki valami vagy valaki mellett, mert ezzel saját értékrendjét támogatja?” - teszi fel a kérdést.

Bojár az orosz-ukrán háborút hozza fel példának. Mint írja, a szakértők szerin Ukrajnának esélye sincs Putyinnal szemben hosszú távon, csak idő kérdése, mikor nyeri meg ezt a szörnyű háborút Oroszország. Így akár igaza is lehetne Orbán Viktornak, amikor szemben az EU-val hol burkoltan, hol nyíltabban Putyint támogatja.

Orbánnál fel sem merül, hogy a Nyugat esetleg nem azért támogatja Ukrajnát, mert a győztesre akar fogadni, hanem egyszerűen csak azért, mert nem teheti meg, hogy ne támogassa azt, aki a Nyugat értékrendjét szeretné választani.

„Orbán így nem tud gondolkodni. Ő amikor eldönti hová áll, akkor nem értékrendet választ, hanem a várható győztesre akar fogadni, akitől viszonzást vár, amit, nem fog megkapni. Azt pedig, hogy a vágyott Nyugattól újra a Kelethez kösse hazánkat, azt mi kapjuk a nyakunkba” – írja a vállalkozó.

Bojár Gábor végül egy barátját idézi: „Azt veszi most el tőlünk Orbán Viktor, amit Magyarország három évtizede ajándékba kapott a sorstól, és amiért most az ukránok géppisztollyal a kezükben vetik magukat az orosz tankok elé.”

A teljes posztot itt olvashatja el.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra