Szombathelyi az ötödik legjobb vidéki középiskola

A tízből hét dunántúli.

A győri Kazinczy Ferenc Gimnázium és Kollégium, a debreceni Fazekas Mihály Gimnázium és a veszprémi Lovassy László Gimnázium vezeti a HVG által összeállított listát, amin az ország legjobb vidéki középiskoláit rangsorolták. Az ötödik helyre a szombathelyi ELTE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium került - írja az eduline.hu.

A HVG 2018-as középiskolai rangsorának összeállítói figyelembe vették a 10. évfolyamosok kötelező és egységes, 2016-os országos kompetenciamérésének eredményeit, a 2016-os tavaszi, közép- és emelt szintű érettségi eredményeit magyar nyelvből és irodalomból, matematikából, történelemből és idegen nyelvekből, valamint a középiskolákból a hazai felsőoktatásba 2016-ban felvételt nyert diákok felvételi pontszámának átlagát.

A lista első tíz helyezettje

1. Kazinczy Ferenc Gimnázium és Kollégium (Győr)

2. Debreceni Fazekas Mihály Gimnázium

3. Lovassy László Gimnázium (Veszprém)

4. Nyíregyházi Krúdy Gyula Gimnázium

5. ELTE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium (Szombathely)

6. Budaörsi Illyés Gyula Gimnázium és Közgazdasági Szakközépiskola

7. Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium

8. Pannonhalmi Bencés Gimnázium, Egyházzenei Szakközépiskola és Kollégium

9. Dunakeszi Radnóti Miklós Gimnázium

10. Révai Miklós Gimnázium és Kollégium (Győr)

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet