Felújítják és bővítik a szombathelyi Bolyai iskolát, az EU, az ELTE és az önkormányzat dobja össze a pénzt

Az uniós támogatás és az ELTE önrésze már megvan, a csütörtöki közgyűlés dönt az önkormányzati részről.

Ahogyan nemrég írtuk Csütörtökön szimbolikusnak is mondható döntéssel búcsúzik el a jelenlegi szombathelyi közgyűlés 2019. September 23. 07:32 , szeptember 26-án, csütörtökön lesz a választási ciklus utolsó közgyűlése Szombathelyen. Azt is megjegyeztük a cikkben, hogy ezen az ülésen főleg olyan ügyekben hoznak döntést, amelyeket határidő szorít, és nem lehet megvárni velük az október 13-i önkormányzati választásokat.

Ezen ügyek közül az egyik a Bolyai iskola felújítása. Az ELTE gyakorlóiskolájáról van szó, így az egyetem a fenntartója, de mivel főleg szombathelyi gyerekek járnak oda, az önkormányzatnak is van felelőssége a működéséért és az állapotáért.

Tánczos Mihály

Nem csak felújítás, hanem fejlesztés is lesz, ha meglesz az ehhez szükséges teljes összeg. Az egyetem már elnyert 148,5 milliós uniós támogatást egy pályázaton, ebből a pénzből olyan munkákat lehet elvégezni, amelyekhez nem kell építési engedély.

Így az uniós 148,5 millióból és az ELTE 200 milliós önrészéből a tornatermet és a vizesblokkokat újítják fel.

Az ELTE szeretné bővíteni a könyvtárat, új tantermeket és egy multifunkciós termet is akarnak építeni, ezekhez viszont építési engedély kell. Ezért az önkormányzathoz fordultak, és 200 millió forint támogatást kérnek a tervek megvalósításához.

Ezt a 200 milliós nem egyszerre kellene kifizetni, hiszen az új tantermek építése csak a szükséges papírmunka, úgymint tervezés, engedélyeztetés, közbeszerzési pályázat után kezdődhet el. Ami így valószínűleg több évre is áthúzódik.

A csütörtöki közgyűlésen döntenek erről a képviselők, ebben a felállásban ez lesz az egyik utolsó döntésük. A közeledő választások miatt nem valószínű, hogy elutasítják az ELTE kérését.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet