Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Borok, zene és találkozások - Szombathelyen elindult a zsebkarnevál

A meteorológusoknak nem volt igazuk, aminek bizonyára örültek az árusok. És mi is.

A meteorológusok pénteken kora délután sárga jelzést adtak ki Vas megyére is riasztást adtak ki zivatarok miatt August 27. 11:39 Vas megyére, mondván, jöhet villám, szélroham, jégeső.

De újabban megszoktuk, hogy csak félig vegyük komolyan ezeket a riasztásokat, így annyira nem is vagyunk meglepve, hogy estére Szombathelyen gyakorlatilag visszatért a nyár.

Hőség nincs, de az égen több a kék, mint a szürke, amikor a szombathelyi Ferences-kertben egy autentikus római szertartással hivatalosan is elstartol a Savaria Napok nevű karneválhelyettesítő hétvégi programsorozat.

Savaria napok és Borfesztivál nyitó nap
Nyitó ceremónia a Ferences-kertben - Kattintson a képre a galériához!
Mészáros D. Zsolt

Ennek előzményiről és részleteiről Fő téri koncertek és római légiósok - Itt van a szombathelyi hétvége részletes programja August 25. 14:58 már számtalanszor írtunk, most csak azon tűnődhetünk el, hogy mennyire tudja helyettesíteni az „igazi” karnevált.

Nos, programok és helyszínek számában, turistavonzásban biztosan nem, de a helyieknek talán majdhogynem mindegy.

„Nekem a karnevál főleg azt jelenti, hogy összefutok a régi ismerősökkel, a volt osztályfőnökömtől kezdve az egykori kollégákon át a gyermekkori szerelmemig” – mondta nemrég egy ismerősöm, és valószínűleg ezzel nincs egyedül.

Savaria napok és Borfesztivál nyitó nap
Borok utcája a téren - Kattintson a képre a galériához!
Mészáros D. Zsolt

Ebből a szemszögből minden bizonnyal jó teljesít a Savaria Napok és a hozzá kapcsolódó borfesztivál.

Ez utóbbi egyébként nagyjából annyi, hogy a korábbi Borok Utcája pavilonjait betelepítették a Fő téri nagyszínpad elé.

Meglehetősen tisztességes a kínálat, és az árak sem szabadultak el végletesen. A borok decije 300 forintnál kezdődik, igaz, a határ a csillagos ég.

Savaria napok és Borfesztivál nyitó nap
Találkozások - Kattintson a képre a galériához!
Mészáros D. Zsolt

Mi két pincészetet teszteltünk gyorsan: 300 forintért meglehetősen alsóközepes száraz fehéret kaptunk, viszont egy másik helyen 350-ért már egész jót.

A borok és a 7-kor kezdődő Mágikus Mintha már egész sok embert kicsalt a térre, ahol egyetlen meglepetésünk a színpad előtti elkerített rész.

Először azt hisszük, hogy itt is valami nyitóünnepség lesz, de aztán kiderül, hogy ez a rész az oltottsági kártyával rendelkező kiváltságosoknak van fenntartva.

És csak ekkor jut eszünkbe, hogy valóban, még itt van közöttünk a járvány.

Savaria napok és Borfesztivál nyitó nap
Mágikus Mintha - Kattintson a képre a galériához!
Mészáros D. Zsolt

A járványra egyébként rövid nyitóbeszédében Nemény András polgármester is utalt, amikor azt mondta, hogy a város - tekintettel az elmúlt másfél évre - megérdemli ezt a néhány napos szórakozást.

Közben az asztaloknál megkezdődtek a találkozások egykori osztálytársak, munkatársak és szerelmek között.

Hajrá!

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra