Szombathelyi elítéltek a torkosságról - a teljes színházi darab videón

A hét főbűn témájában készült színházi darab hét hazai börtönben. A sorozat első részét a szombathelyi bv-intézet elítéltjei írták, rendezték és be is mutatták.

Ahogy arról lapunk már írt Megnéztük, milyen színészek a szombathelyi rabok 2023. October 11. 11:30 , a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága és a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács Hét főbűn című művészetterápiás projektjének első, szombathelyi bemutatóján a torkosság került terítékre. A színdarabot fogvatartottak írták és rendezték

Az ország hét börtönében születtek előadások. A veszprémi bv. intézet női fogvatartottjai a "jóra való restséget" dolgozták fel.
Veszprémi fogvatartottak előadása Szombathelyen
TM/Nyugat.hu
Mivel a szomszéd vármegye börtönében nincs színházterem, ezért ők is Szombathelyen adták elő a darabot. Ebből az alábbi, interjúkat tartalmazó összeállításban láthatók részletek.
A második videónkban a próbafolyamatot mentorként segítő Várnagy Andrea Liszt Ferenc-díjas zongoraművész és Kovács Mihály bv. ezredes, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága Fogvatartási Ügyek Szolgálatának vezetője beszél a projektről és az elítéltekre kifejtett hatásáról, illetve megszólal egy szombathelyi fogvatartott is.

A képre kattintva pedig galéria nyílik az előadásokról:

112press.hu
112press.hu
TM/Nyugat.hu
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló