Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Botka László lehet Orbán kihívója 2018-ban

Szeged jelenlegi MSZP-s polgármester három feltételhez köti, hogy elvállalja-e a baloldal miniszterelnök-jelöltségét.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

 • Közös ellenzéki lista
 • Az egyéni jelöltek kiválasztásánál ne a párthoz tartozás, hanem a szavazatszerzési képesség számítson
 • Megállapodást kell kötni az új baloldali politikáról
 • Botka László a 168 órának adott interjút, a beszélgetés előzetesében kijelenti, hogy ha a baloldali pártok folytatják egymás elleni pozícióharcukat, akkor a 2014-eshez képest is rosszabb eredményt fognak elérni két év múlva. A Fidesz legyőzéséhez szerinte kormányzóképes, győzelmében hívő ellenzéki oldalra van szükség, új politikára, új stílusra és új szereplőkre.

  Botka László

  1991-ben belépett az MSZP-be, 1992–1994 között az országos ifjúsági tagozat elnöke, az országos választmány tagja, 1992-től az MSZP szegedi elnökségének tagja és a Baloldali Ifjúsági Társulás szegedi szervezetének tiszteletbeli elnöke volt.

  Az 1994. évi országgyűlési választásokon mandátumot a 3. számú szegedi választókörzetben szerzett. (Ugyanitt az 1998-as és a 2010-es választásokon nem választották meg, 2002-ben és 2006-ban azonban igen.)

  2000-től az MSZP Csongrád megyei elnöke, 1998-2000 között a Csongrád Megyei Közgyűlés alelnöke.

  2002-ben, 29 évesen, Szeged polgármesterévé választották. 2006-ban – bár a kormányon lévő MSZP fő ellenzéke, a Fidesz ekkor tarolt az önkormányzatokban – Botkát újraválasztották polgármesternek. 2006-2010 között Országgyűlésben az európai ügyek bizottságának volt a tagja.

  A 2010-es országgyűlési választásokon regnáló polgármesterként egyéni körzetében Szegeden alulmaradt Bohács Zsolt fideszes jelölttel szemben, így pártja Csongrád megyei területi listájáról nyert mandátumot. A 2010 őszén tartott önkormányzati választáson – mintegy hét, 2014-ben mintegy 22 százalékpontos fölénnyel újabb öt évre Szeged polgármesterévé választották. Az új összeférhetetlenségi szabályok értelmében, győzelme miatt befejezte parlamenti pályafutását.

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
  Hirdetés
  Hirdetés

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Hirdetés
  Hirdetés
  Hirdetés
  Hirdetés

  Közélet

  Hirdetés