Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Botka: akkor lesz itt béke, ha Orbán és Gyurcsány is eltakarodik végre

Botka László, az MSZP kormányfőjelöltje évértékelőjén nem félt elegánsan elődjébe, és azt ígérte, többé nem hagyják cserben választóikat.

Az ATV és a Hír TV is élőben közvetítette ma Molnár Gyula pártelnök és Botka László évértékelőjét, amiből az utóbbi szavai voltak az igazán érdekesek. Botka azzal nyitott: 2016 a józan észtől való elfordulás éve volt - a Brexittel, Putyinnal és Donald Trumppal -, plusz az elbizonytalanodásé, a talajvesztésé és a gazdagoké.

Az MSZP miniszterelnök-jelöltje és Szeged polgármestere szerint Magyarországon viszont nem az elmúlt év hozta el a józan észtől elfordulást, "nálunk már közel tíz éve tart ez a katasztrofális folyamat." Azt mondta: Orbán Viktor és populista társai a demokrácia legádázabb ellenségei. Ezeknek a vezetőknek ugyanis nincsenek elveik, nincs jövőképük, de nem is akarnak a távolba nézni, mert

"a pénz nyelvén kívül más nyelvet nem beszélnek."

Aktuális országvezetőink csak a saját pecsenyéjük sütögetésével foglalkoznak, egyedül a népszerűségi listákat nézik, "ehhez rendelnek pénzt, paripát, de leginkább gyűlöletkampányt."

MSZP Facebook

Botka szerint a baloldalnak kell megmutatnia, hogy van olyan politika, ami egyszerre igazságos és egyenlőségelvű. Már csak azért is, mert a szavazók akarják, hogy olyan vezetők vegyék át az ország irányítását, akik nem taposnak a kisemberek fejére és kihúzzák Magyarországot a gödörből, akiknek elveik vannak, és az erkölcsi iránytűjüket nem a pénz mozgatja.

Akkor lesz itt béke, ha Orbán és Gyurcsány is lelép

Botka Gyurcsány Ferencnek is üzent egy elegáns odaszúrással: "aki a választók szemébe hazudott, az tehertétel a baloldalnak, és érdemes visszavonulót fújnia. Aki pedig becsapta a választókat, és gázszerelőjét Harley Davidsonra ültette, annak távoznia kell a hatalomból."

"Magyarországon csak akkor jön el a konszolidáció és a béke ideje, ha az ország két legmegosztóbb politikusa, a bal- és jobboldal gyűlölve szeretett ikonjai végre kikerülnek a politika szentélyéből" - zárta le a gondolatsort.

"Itt ragadom meg az alkalmat, hogy bocsánatot kérjek"

Botka László bocsánatot kért csalódott szavazóiktól, és azt ígérte, soha többé nem hagyják őket cserben. Kormányra kerülve az egészségügy és az oktatás rendbetételével kezdenék a munkát (már csak azért is, mert míg a csehek a svédekkel versenyeznek, mi a Balkánnal vagyunk egy lapon), amire szerinte a korrupicó megzabolázásával, az oligarchák megadóztatásával lenne is forrás. "Magyarország tényleg legyen végre a magyaroké, és ne a mészárosoké" - tette hozzá.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra