Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

A Brenner-család leszármazottja azt kéri, hogy a szombathelyi önkormányzat vásárolja meg a család volt villáját

A városfejlesztéssel foglalkozó Brenner János professzor szakmai segítségét is felajánlotta.
Szombaton írtuk Az önkormányzaté lehet az egykor kaszinóként is működött, kétszer leégett szombathelyi Brenner-villa July 24. 12:08 , hogy árverésre bocsátották a szombathelyi, egykor kaszinóként is működött Brenner-villát. Jelentkezett egy vevő is, az önkormányzatnak azonban elővásárlási joga van.

Az augusztus 2-i rendkívüli közgyűlésre készített anyag szerint a városvezetés azt kéri a közgyűléstől, szavazzák meg, hogy az önkormányzat éljen az elvásárlási joggal, vagyis a vevő által ajánlott áron, nettó 28 millió forintért vásárolja meg az ingatlant.

Egykori Brenner villa
A Brenner-villáról készült galériánkért kattintson a képre
Mészáros D. Zsolt

Cikkünk megjelenésének másnapján a Berlinben élő Brenner János professzor, a család leszármazottja nyílt levelet írt a szombathelyi közgyűlés tagjainak (és lapunknak), arra kérve őket, hogy vásárolják meg az épületet. Szerinte ez a városfejlesztés szempontjából közérdek.

A városfejlesztéssel foglalkozó Brenner János felajánlotta szakmai segítségét az épület hasznosításához, és jelképes anyagi támogatást is kilátásba helyezett.

Brenner János levele

Tisztelt Közgyűlési Tagok!

Örömmel értesültem arról, hogy a 2016-ban leégett szombathelyi ( “Prater” néven is ismert) volt Brenner-villa ügye hosszú évek erőfeszítése után végre mozgásba lendült. Tudomásom szerint az ingatlant eddig tulajdonló cég felszámolás alatt van, az eljárás során a felszámoló által eladásra meghirdetett vagyontárgyak között a volt Brenner-villa is szerepelt és vevőre is talált. Mint a sajtóban olvastam, Nemény András polgármester úr javasolja, hogy az önkormányzat éljen elővásárlási jogával a telek megszerzésére. Erről augusztus 2-án rendkívüli közgyülési ülés fog dönteni.

Tisztelettel szeretném Önöket megkérni arra, hogy valamennyien – minden más meggondolást félretéve, kizárólag a helyi közösség hosszútávú érdekeit szem előtt tartva – egy emberként támogassák az elővásárlási jog gyakorlását célzó előterjesztést.

Nekem mint távolban lakó, de meggyőződéses szombathelyi lokálpatrióta leszármazottnak nagy örömet okoz, hogy esély mutatkozik az épület megmentésére és méltó funkcióval ellátására. A telek megszerzése a város javára Szombathely városfejlesztése szempontjából mindenképpen fontos közérdek. Mint várostervezőnek engedjék meg nekem ezt a szakmai megjegyzést: fekvése két városszerkezetileg jelentős zöldterület – a Gayer-park és a Brenner- park – találkozási pontjánál indokolja a jelenlegi beépítés mértékét túl nem lépő, célszerű és gazdaságos hasznosítást, az épület helytörténeti fontosságát mint a Brenner-család, különösen Brenner Tóbiás polgármester és Boldog Brenner János Anasztáz hajdani otthonáét pedig Önöknek nyilván nem kell külön hangsúlyoznom.

Ha sikerül az ingatlant a város javára megszerezni, nyilván rengeteg részletkérdés merül fel annak konkrét jövője megoldása körül. Szeretném ezért Önöknek felajánlani, hogy szerény saját lehetőségeim keretein belül minden szakmai segítséget megadok (pl. városfejlesztési szakvélemény előkészítésénél, esetleges tervpályázat lebonyolításánál stb.), valamint jelképes összegű anyagi támogatásra is kész vagyok.

Szíves támogatásukat előre is köszönöm

Brenner János

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra