Az önkormányzaté lehet az egykor kaszinóként is működött, kétszer leégett szombathelyi Brenner-villa

Nettó 28 milliót ajánlott érte egy cég, de az önkormányzat élni akar az elővásárlási jogával.

A Gayer-park és a Brenner-park (ismertebb nevén KRESZ-park) között áll, nem messze a Gyöngyös-pataktól áll az egykori Brenner-villa Szombathely régen és ma: a Brenner-villa 2014. January 25. 06:51 , amiben később kaszinó is működött. A kaszinó 1999-ben bezárt, azóta semmiféle felújítás, hasznosítás nem történt az épületnél.

Egykori Brenner villa
Mészáros D. Zsolt

Öt éve leégett az épület Kiégett a szombathelyi kaszinó, le kell bontani az épületet 2016. April 22. 11:41 , később kiderült, unatkozó fiatalok gyújtottak tüzet Vádat emeltek a szombathelyi kaszinót felgyújtók ellen 2017. November 07. 08:59 a tetőtérben.

Tavalyelőtt márciusban újabb tűz volt Megint tűz volt az egykori szombathelyi kaszinó egyszer már leégett épületében 2019. March 24. 18:41 az egykori villában, ezt azonban gyorsan eloltották a tűzoltók. 2019 májusában az a hír röppent fel Kompromittáló anyagokat rejt a leégett szombathelyi kaszinó trezorja? 2019. May 31. 15:40 , hogy az épület trezorja kompromittáló dokumentumokat rejthet a 90-es évek szombathelyi politikusairól, de ebből az ügyből nem lett semmi. Tavaly februárban aztán valaki bedeszkázta Videó: Bedeszkázták a kiégett Casino Szombathely ajtajait, ablakait 2020. February 16. 11:26 az ajtókat és az ablakokat.

Egykori Brenner villa
Mészáros D. Zsolt

A kétszer leégett és elhanyagolt épület magánkézben van, az önkormányzat maximum felszólíthatja a tulajdonost a rendbe tételére. De gyakorlatilag húsz éve, 1999 óta a két tűzeseten kívül semmi sem történt itt.

Egészen mostanáig. Az augusztus 2-i rendkívüli közgyűlésre készült anyagból ugyanis kiderül, hogy az épület tulajdonosa, a Service Immobilien Vagyonkezelő, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. felszámolás alatt van. A felszámoló eladásra hirdette meg a kft. vagyontárgyait, köztük a Brenner-villát. Az árverést aztán a GM Elektro-Mechanika Kft. nyerte meg 28 millió forintos ajánlatával.

Egykori Brenner villa
Mészáros D. Zsolt

Viszont az ügy kissé zavarosnak tűnik, mert a GM Elektro-Mechanika Kft. egy másik céget, az Office Immo Kft-t jelölte meg vevőnek.

Némi jogi huzavona után aztán mégis az eredeti nyertes cég maradt a vevő, viszont az önkormányzatnak elővételi joga van. Ezt azt jelenti, hogy a vevő által ajánlott áron a város megveheti a Brenner-villát a vevő előtt.

Egykori Brenner villa
Mészáros D. Zsolt

Az önkormányzat megbízta a SZOVA-t, hogy értékelje fel az ingatlant, a SZOVA értékbecslője nettó 32,8 millió forintban határozta meg az épület értékét.

Egykori Brenner villa
Mészáros D. Zsolt

Ezért Nemény András polgármester azt javasolja, hogy az önkormányzat éljen az elővásárlási jogával, vagyis nettó 28 millióért vegye meg a villát.

Ha a képviselők t9bbsége támogatja a javaslatot, akkor az önkormányzaté lesz az 1999 óta üresen álló, jelenleg életveszélyes állapotú épület. Valószínű, hogy már tervezik is a hasznosítását.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet