Bronzkori leletekre bukkant egy celldömölki mentőápoló

Rózsás Péter szenvedélye a régészet, önkéntesként régészeti feltárásokon vesz részt, egy ilyen kutatás során bukkant rá a 3000 éves leletegyüttesre.

Egy régészeti feltáráson bukkant rá egy 3000 éves bronzkori leletegyüttesre Rózsás Péter, celldömölki mentőápoló - közölte az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldalán.

Facebook/Országos Mentőszolgálat

Mint írják, Rózsás 16 éve dolgozik mentőápolóként, ám az életmentés mellett másik nagy szenvedélye a régészet.

"Rózsás bajtárs a földben rejtőző régmúlt kincseinek lelkes mentésével is foglalkozik, önkéntesként régészeti feltárásokon vesz részt és a Somló hegyen végzett legutóbbi kutatás alkalmával egy körülbelül 3000 éves bronzkori leletegyüttesre talált."

A leletek jelenleg már a Magyar Nemzeti Múzeum tulajdonában vannak, ahol egy időszakos kiállítás keretében január 30. és március 28. között megtekinthetők - írták.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek